Adnan Polat'tan çarpıcı sözler

Alp Yalman’ın eski başkanlardan Adnan Polat’la birlikte hareket ettiği ve Polat’ın eski yöneticilerinin listeye alındığı şeklindeki iddialara cevap geldi.

Adnan Polat'tan çarpıcı sözler

Günlerdir bu konuda konuşulanları takip ettiğini belirten Adnan Polat, AKŞAM’A şu açıklamayı yaptı: “Ben işimin gücümün başındayım, çalışıyorum. Alp Bey fikrimi sordu, ben de söyledim. O kendi listesini kendisi yapıyor. Yıllardır bu işi yapan bir insan, bilmemesi mümkün mü?

YÜZ YÜZE BİR DEFA GÖRÜŞTÜM

Kesinlikle benim yönlendirmem diye bir şey yok. Kulüple ilgili düşüncelerimi sordu, artı bazı isimler verdi, görüşlerimi sordu, ben de bildirdim. Kendisiyle bir defa yüz yüze bir defa da telefonla görüştüm. Alp Bey yıllardır bunu yapan bir insan, herkesten daha iyi bilir. Alp Bey başkan olur bizden yardım isterse her türlü yardımı yaparım dedim. Bir de benim eski başkanım, sevdiğim bir insan. Bir şey rica ederse yaparım tabi ki.”


ERTELEME MÜMKÜN DEĞİL

Başkanlığı düşünenlerin daha geniş bir zamanda listesini hazırlaması için kongresinin 1 ay ertelenmesi de gündeme geldi. Ancak G.Saray tüzüğüne göre böyle bir erteleme mümkün değil. Avukat Metin Ünlü, tüzüğün 27. maddesine göre seçimli toplantıların kesinlikle geri bırakılamayacağını söyledi. Ünlü, “Ancak hiç kimse seçime girmez, yani aday çıkmazsa yeni bir seçim tarihi belirlenebilir ve seçime kadar mevcut yönetim görevine devam eder. Aday varken erteleme imkansız” dedi.

'ZAMAN YOK' DİYE ÇEKİLDİ

Başkan Ünal Aysal’ın, “Size iyi bir haberim var, Cemal Özgörkey aday olacak” açıklamasına rağmen, dün Özgörkey’den farklı bir çıkış geldi. Sabah yaptığı açıklamada önceki geceyi uykusuz geçirdiğini ve titiz bir çalışma yürüttüğünü belirten Özgörkey, öğlenden sonra, “Bu kadar kısa zamanda böyle önemli bir görevi yerine getirebilmek için gereken hazırlığın yapılabilmesinin mümkün olmayacağı herkesin kabul edeceği bir gerçektir” açıklaması yaparak aday olmayacağını duyurdu.

40 MİLYON BULURSAM ADAYIM

G.Saray’da bugün 18.00’e kadar listelerin divana verilmesi gerekiyor. Son dakikada aday olabilecek isimlerden biri olan Mehmet Helvacı’dan da dün ilginç bir çıkış geldi: “Ünal Bey devam kararı alırsa ben tereddütsüz Ünal Bey’e oy veririm. Ama Ünal Bey’in aday işaret etmesi doğru değil. Adaylık için finans çalışması yapıyorum. 40 milyonluk bir proje lazım. Yoksa bu vebalin altına girmem, anahtarı verseniz istemem. G.Saray UEFA’dan ceza alabilir.”

Konular Spor Haberleri