Afganistan’da kan donduran vahşet!

Afganistan’da korkunç katliam. Afgan jetleri, Kunduz’da 500 kişinin hafızlık mezuniyet töreni için toplandığı medreseyi bombaladı. Çoğu sivil 100 kişi hayatını kaybederken 50 kişi yaralandı. Katliam gerekçesi ise törene bazı Taliban liderlerinin de katıldığı iddiası.

Afganistan’da kan donduran vahşet!
Yeni Şafak'ın haberine göre Afganistan, Kunduz vilayetinde hafızlığı bitirenler için medresede yapılan mezuniyet töreni vurdu. Hava Kuvvetleri tarafından yapılan saldırıda ölenlerin sayısının 100'e yükseldiği bildirildi.

MEZUNİYET TÖRENİNE HAVA SALDIRISI!

Daşti Arçi Kaymakamı Nasruddin Sadi, Hava Kuvvetlerine ait uçağın, ilçedeki medreseyi bombalaması sonucu aralarında çok sayıda sivilin de bulunduğu 100 kişinin öldüğünü açıkladı. Saldırıda 50 kişinin de yaralandığını belirten Sadi, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu ifade etti. Sadi, saldırının medresede hafızlığı bitirenler için yapılan mezuniyet töreni sırasında düzenlendiğini söyledi.

TOPLANTIYA 500 KİŞİ KATILDI

Törene Taliban örgütü liderlerinin de katıldığına işaret eden Sadi, ölenler arasında örgütün önde gelen isimlerinin de bulunduğunu vurguladı. Görgü tanıklarından Hacı Nabi, 500 kişinin katıldığı mezuniyet töreni sırasında düzenlenen saldırıda yaklaşık 50 sivilin öldüğünü öne sürdü. Kunduz Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Enamuddin Rahmani, daha önce yaptığı açıklamada, saldırının, örgüt liderlerinin medresede toplantı yaptığı sırada gerçekleştiğini ve 25 militanın öldüğünü belirtmişti.