Afrin yolunda büyük temizlik!

Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçik Afrin'den önceki en stratejik kasaba olan Cinderes'in kapısına dayandı. PKK'nın kurulduğu yer olarak bilinen Cinderes alındığında, ilçeye girişte en büyük engel aşılmış olacak.

Afrin yolunda büyük temizlik!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO'nun başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 26. gün geride kalırken, Afrin'in terörden arındırılması için en önemli hedeflerden biri olan Cinderes kasabasında temizlik başladı. Türk jetleri ve topçu birliklerinin yoğun ateş altına aldığı Cinderes'teki terör mevzilerinin yerle bir edilmesinin ardından çevredeki köyler de birer birer ele geçirildi.

JÖH'LER GİRİYOR

Stratejik öneme sahip Cinderes'te meskun mahal çatışmalarına hazırlanan TSK, bölgeye daha önce Sur, Cizre ve Nusaybin'deki hendek operasyonlarında büyük başarı sağlayan Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerini sevk etti. Mehter marşları eşliğinde önceki gün bölgeye gelen özel timlere yakında Polis Özel Harekat ekiplerinin de katılması bekleniyor.

1984'te ilk PKK yapılanmasının tamamladığı iddia edilen Cinderes, örgütün Afrin'deki mabedi olarak biliniyor. Kandil'deki kadrosunu kasabaya kaydıran örgütün sözcüsü PKK'ya yakın bir internet sitesine yaptığı açıklamada, "Cinderes bizim için çok önemli. Onun düşmesi Afrin'in iki yakası arasındaki bağlantının kopması anlamına geliyor" dedi.