Afrin’e son iki kilometre!

ÖSO bileşenlerinden Azadi Tugayı, Afrin’in doğusundaki Kibar köyünü PKK/YPG’den temizleyerek şehrin dış mahallelerine olan mesafeyi 2 km.’ye indirdi. Ayrıca terör örgütün özel kuvvetleri HAT’ın karargahı, eğitim kampı ve araçları da ele geçirildi.

Afrin’e son iki kilometre!
Vatan'ın özel haberine göre Zeytin Dalı Harekatı’nın 51’inci gününde TSK ve ÖSO birliklerinin hızlı ilerleyişi sürüyor. Dün Afrin’in kuzeyinde Türkiye sınırına daha yakın bölgede bulunan Ali Bek köyü ile Afrin’in doğusunda kalan Kibar köyünü terör örgütü YPG/PKK’dan temizlendi. Böylelikle Afrin’e en yakın nokta olan Kibar köyünden şehrin dış mahalleleri ve sanayi bölgesi ile olan mesafe 2 km.’ye kadar indi.

“Afrin karşımızda”

Kibar köyünü ele geçiren ÖSO içinde yer alan Azadi Tugayı’nın komutanı Müeyyed Eş Şeyhani yayınladığı bir video ile Afrin’e uzaklıklarının 2 km. olduğunu ve operasyon hazırlıklarına devam ettiklerini duyurdu. ÖSO mensupları Afrin’in doğusunda bulunan hakim tepelerdeki noktalardan şehri gözetliyor. Çoğunluğu Kürt savaşçılardan oluşan Azadi Tugayı’nın komutanı Müeyyed Eş Şeyhani, “Afrin artık hemen karşımızda. Afrin’i de, Kamışlı’yı da PKK/YPG temizleyeceğiz” dedi.

Afrin’e takviye gönderiliyor

Ayrıca PKK/YPG’den temizlenen köylerde halka yapılan gıda, giyecek ve tıbbi yardımlar devam ediyor. ÖSO mensupları yaşlı ve engelli kişileri güvenli bölgeye taşıyor. Afrin şehir merkezine düzenlenecek operasyon öncesi bölgeye yapılan takviyeler sürüyor. Hamza Tugayı, Afrin’in kurtarılması için bölgeye takviye birlikler ve silahlı araçlar gönderiyor. Önceki gün alınan bölgelerdeki arama tarama faaliyetleri de devam ediyor.

3.291

Afrin’e yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda 51’inci gün geride kaldı. Genelkurmay Başkanlığı’nca terör örgütü hedeflerinin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekâtın başından bu yana 96’sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 291 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı.

Halidiye Köyü TSK ve ÖSO’nun denetiminde

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin’in Halidiye köyü yoğun çatışmaların ardından teröristlerden temizlenerek özgürleştirildi. ÖSO güçleri Afrin kent merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Halidiye köyüne operasyon düzenledi.

Köye ağır silahlarla yaklaşan ÖSO güçleri ile ateş açan teröristler arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çatışma sırasında teröristlerin mevziler ile toplanma alanları TSK tarafından Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına aldı. TSK’nın baskı ateşi ile önü açılan ÖSO güçleri, köyün 2 saat gibi bir sürede ele geçirdi.

Hendekler aşıldı

Çevresinde tünel ve hendekler kazılı olan, aynı zamanda hâkim noktalarına silindir kule inşa edilen ve yoğun çatışmaların ardından teröristlerden arındırılan köyde, tuzaklanmış patlayıcı arama tarama çalışması başlatıldı. Öte yandan, terörden temizlenen köylere sivillerin geri dönüşü de devam etti.