Ahmedzay: "Yol haritasını Ankara belirlesin"

Eski Afganistan Başbakanı ve Afganistan İslami İktidar Partisi Genel Başkanı Ahmedşah Ahmedzay, Türkiye’nin Afganistan barışında etkin rol üstlenmesini talep etti.

Ahmedzay: "Yol haritasını Ankara belirlesin"
Yeni Şafak'ın haberine göre Ahmedzay, Afganlıların Türkiye’den beklentisinin fazla olduğunu, Afganistan barışı ve istikrarı için Türkiye’nin önemli rol oynayabileceğini belirtti. Ahmedzay, “Afganlıların Türkiye’den beklentisi fazladır. Bir İslam ülkesi olarak Türkiye’nin duruşu uluslararası arenada son derece açıktır. Ankara, Afganistan’la dostluğunda kararlıdır. Afganistan barışı ve istikrarı için önemli rol oynayabilir.” dedi.

HEYETLER TÜRKİYE’YE DAVET EDİLMELİ

Türkiye’nin Afganistan Yüksek Barış Şurası ve Taliban temsilcilerini davet ederek görüşlerini alabileceğini belirten Ahmedzay, “Türkiye kendi barış planını taraflara sunabilir ve elindeki bilgilerle çözüm yolu hazırlayabilir. Böylece Afganistan’daki destekçilerini görebilir.” ifadelerini kullandı.

“Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban ve diğer barış yanlısı gruplardan heyetler Türkiye’ye davet edilmeli.” diyen Ahmedzay, barış yanlısı tüm grupların görüşlerinin alınması gerektiğini vurguladı.