Ahmet Kural: "Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır"

Oyuncu Ahmet Kural, Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı iddiasıyla savcıya avukatıyla birlikte ifade verdi.

Ahmet Kural: "Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır"
İHA'nın haberine göre şarkıcı Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı iddiaları ile ilgili cumhuriyet savcısına ifade veren Ahmet Kural, ardından avukatıyla birlikte kameraların karşısına geçti.

Avukat Sibel Aydın başından beri bir manipülasyon süreci yaşandığını belirterek, "Müvekkilimin talebiyle biz yaşanılan bu olayı hiçbir şekilde kamuoyuyla paylaşmama kararı aldık. Sadece yargı mercilerine ifade vereceğimizi söyledik. Biz sayın savcıya ifademizi verdik. Müvekkilim ifadesinde olayın tüm ayrıntılarını anlattı. Toplum tek taraflı bilgilenmiştir. Algı yaratılmıştır. Adil yargılanma hakkına ve savunma hakkına herkesin saygı duyması gerekiyor" dedi.

Müvekkili Ahmet Kural'ın kişilik haklarına zarar verecek açıklama yapan kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Aydın, "Özellikle Sıla hanımın avukatı meslektaşımı İstanbul Barosuna şikayet edeceğim. Müvekkilimin kişilik haklarına zarar verecek herhangi bir asılız iddia nedeniyle her türlü kurum hakkında yasal süreci derhal başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Ahmet Kural ise savcıya konu ile ilgili ifadesini verdiğini hatırlatarak, "Adalete güveniyorum, yargı süreci devam ediyor. Benim için yeni bir başlangıç. Böyle bir konu ile adımın anıldığı için herkesten özür diliyorum. Bu yaşananlar için asılsız iftira, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum. Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır" diye konuştu.

Ahmet Kural: "Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır"

Öte yandan Kadın Hakları Meclisi üyeleri, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek oyuncu Ahmet Kural'dan şiddet gördüğü iddia edilen şarkıcı Sıla Gençoğlu'na destek verdi. Grup adına konuşan Dilber Sünnetçioğlu, ”Kadın olarak Ahmet Kural'a sesleniyorum. Özrünü kabul etmiyoruz. Hiçbir davranış Sıla'ya uygulanan şiddeti mazur kılamaz. Ahmet Kural'ı esefle kınıyorum” dedi.

Kadın Meclisi üyeleri, İstanbul Adliyesi'ne gelerek basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Dilber Sünnetçioğlu, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı iddia edilen ve geçtiğimiz gün açıklama yaparak tüm kadınlardan özür dileyen oyuncu Ahmet Kural'a seslendi. Kadınlar olarak Ahmet Kural'ın dilediği özrü kabul etmediklerini söyleyen Sünnetçioğlu, "Sıla'yı duruşundan ötürü kutluyorum. Türkiye'de her gün kadınlar şiddet görüyor, öldürülüyorlar. Kadınlara olarak biz çok bir şey istemiyoruz. Erkekler gibi yaşamak istiyoruz. Onların yaşam hakkı varsa, biz dünyanın yarısıyız. Biz de yaşayacağız. Ahmet Kural, ben 'Şiddet uygulamadım, itişme kakışma' diyor. İtişme kakışma da şiddettir. Şiddet olması için gözünün morarması ağzının burnun patlaması gerekmez" diye konuştu.

“Sıla'nın uğradığı şiddetten dolayı mücadelesinde yanındayız”

Sıla'nın yanında olduklarını belirten Sünnetçioğlu, “Kadın olarak Ahmet Kural'a sesleniyorum. Benim de onun yaşında evladım var. Özrünü kabul etmiyoruz. Hiçbir davranış Sıla'ya uygulanan şiddeti mazur kılamaz. Diyor ki sadece itiş kakış. Elinde darp raporu var. Görüntüler var. Sıla'nın uğradığı şiddetten dolayı mücadelesinde yanındayız. Ahmet Kural'ı esefle kınıyorum. Kadınlar ona gereken cevabı verecektir” dedi.