Aida Begic’e bir ödül daha

Türkiye’de çekilen ve 8 mülteci çocuğun hayatını anlatan ‘Bırakma Beni’ filmi ile Antalya Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan ödüllü yönetmen Aida Begic, Çin’den de ödülle döndü.

Aida Begic’e bir ödül daha
Yeni Asır'da yer alan habere göre sekiz mülteci çocuğun hayatını anlatan 'Bırakma Beni' filmi ile 54. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde prömiyerini yapan Saraybosnalı ödüllü yönetmen Aida Begic bir başarı daha kazandı. Film, geçtiğimiz günlerde Pingyoa Uluslararası Film Festivali (PYIFF)'nde görücüye çıktı ve 'İzleyici Tercihi - Popüler Ödüller' kategorisinde 'En İyi Film' ödülüne layık görüldü.

Boğaziçi Film Festivali'nde galası yapılacak olan filmin yönetmeni Begic aynı zamanda uluslararası uzun metraj film kategorisinin jüri başkanı. Türkiye'de geçen bu hikaye ile yönetmenin hedefinde Dubai, Cannes, Berlin ve Venedik film festivalleri var. Bununla birlikte, daha ilk gösterimiyle BBC, TRT World, El Jazeeragibi uluslararası kanal ve yayınlarda kendini göstermeyi başaran 'Bırakma Beni' uluslararası arenada ilgiyle kendinden söz ettirmeyi başarıyor.

'TÜRKİYE BENİM EVİM'

Daha önce de 'Unutma Beni İstanbul' filminin çekimleri için Türkiye'yi seçen Aida Begic "Bu yıl da Bırakma Beni filmi ile tekrar Türkiye'deyim. Burası benim evim gibi oldu ve hiç yabancılık çekmiyorum. Sık sık Türkiye'ye geliyorum" diyerek bu coğrafya ile kurduğu bağı özetledi. 'Bırakma Beni' filminde iki yıl süren ön hazırlık ve 13 farklı ülke vatandaşı ekip ile Suriyeli sekiz mülteci çocuğun hayatından kesitleri beyazperdeye aktaran Aida Begic, sanatın birleştirici ve köprü kurucu yönünü ortaya koydu.