Ajda Pekkan hakim karşısına çıkacak

Ajda Pekkan, 2009'da sattığı villada Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası'na aykırı düzenleme yapmak suçlamasıyla, villanın yeni sahipleriyle birlikte hâkim karşısına çıkacak...

Ajda Pekkan hakim karşısına çıkacak
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre 2009'da sattığı villada Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası'na aykırı şekilde düzenlemeler yapmak suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Ajda Pekkan için, savcılıkça verilen takipsizlik kararı bozuldu.

Pekkan'ın yapılan usulsüz inşaatta sorumluluğu olduğuna karar veren Sulh Ceza Hakimliği savcılığın kararını ortadan kaldırdı. Pekkan, eski sevgilisi Ahmet Mavitan'ın 1978'de hediye ettiği Tarabya'daki 900 metrekarelik arsaya villa yaptırmıştı. Ajda Pekkan, Mehmet Dalmaz'ın inşa ettiği 9 banyolu, 9 odalı, Boğaz manzaralı lüks villaya, "Dizimde menüsküs var. Merdivenlerini inip çıkamam" diyerek taşınmaktan vazgeçmişti.

PROJE DIŞINA ÇIKINCA…

Villayı, 2009'da Bomonti ve Kağıthane'de 2 ayrı tekstil fabrikası olan Edip Şakru 3 milyon 750 bin dolara satın almıştı. Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde kalan villada inşai düzenlemeler yapıldığı, Kurul'un onayladığı proje dışına çıkıldığı belirlenince koruma kurulu tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılık ilk önce yalının yeni sahibi Edip ve Güli Şakru ile eski sahibi Ajda Pekkan hakkında kaçak inşaat soruşturması başlattı. Geçtiğimiz günlerde Pekkan için takipsizlik kararı veren savcılık Edip ve Güli Şakru hakkında dava açtı. Pekkan için villayı 17 Eylül 2009'da sattığı, bu sebeple sorumluluğu bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Karara yapılan itiraz üzerine dosyayı inceleyen Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, takipsizliğin bozulmasına karar verdi. Bu karar üzerine savcılık Ajda Pekkan hakkında da iddianame düzenledi.

Süper Star, Edip ve Güli Şakru çifti ile Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.