AJDA 'TARİH'E GEÇTİ

İlerlemiş yaşına rağmen güzel fiziğiyle dikkat çeken Ajda Pekkan'ın 45 yıl önce Ses dergisinde yayımlanmış parafin banyosu haberi 'NTV Tarih' dergisinde yer aldı...

AJDA 'TARİH'E GEÇTİ

Türk pop müziğinin süperstarı Ajda Pekkan'ın adı şüphesiz Türk müzik tarihindeki yerini aldı. Ancak yukarıdaki başlığı atmamızın sebebi bu değil; Ajda Pekkan'ın bir tarih dergisine konu olması... Popüler tarih dergisi "NTV Tarih" bu ayki sayısında Ajda Pekkan'ın 45 yıl önceki bir güzellik merkezinde bakım yaptırırken çekilmiş fotoğraflarına ve yaptığı parafin banyosunun hikâyesine yer verdi. "Ajda Pekkan her dem taze" başlıklı yazıda ünlü şarkıcının 1963'te dönemin popüler dergisi Ses'in açtığı "Kapak Yıldızı" yarışmasında birinci olduğu yazıyor. 5 Aralık 1964 tarihli Ses dergisinde yayımlanan "Ajda Pekkan'ın Parafin Banyosu" başlıklı yazının bir bölümü şöyle:

'AH YANDIM' DEDİ SONRA ALIŞTI "
70-80 derece sıcaklıkta eriyordu parafin... Vücudun belli yerlerine fırçayla sürülüyordu. Önceleri çıplak deriye sürülen parafin onu ürpertti, 'Ay, yandım' dedi. Sonra, 'Alıştım, sürmeye devam' dedi. Bir güzellik enstitüsündeydik. Doktoru ve hemşiresi şöhretli artisti bambaşka bir Ajda Pekkan haline getirmek için çalışıyordu."