AK Parti kulisleri hareketlendi

AK Parti’nin, Aralık sonuna kadar açıklanması planlanan belediye başkan adaylıkları ilgili çalışmasında önemli mesafe alındı.

AK Parti kulisleri hareketlendi
Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kurmayları ile 81 ilin analizini yaptığı toplantılarda, kadın adaylar konusu ayrı bir başlık oluşturdu.

AK Parti’nin il bazında tek kadın başkanı olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i yeniden aday göstereceği belirtildi. Ayrıca Şahin’le birlikte toplan üç ilde belediye başkanlığı için kadın aday gösterilmesi görüşü benimsendi.

Aday gösterilecek kadınların parti teşkilatlarında görev almış isimler olduğu öğrenildi. Ayrıca, kadın kolları ilçe başkanlarının önemli bir bölümünün belediye meclis üyesi adayı gösterilmesi gündeme geldi.

YİRMİ BİR İL YENİDEN...

Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantılarda, mevcut başkanlar ile yeni isimler arasında çok fark olmaması nedeniyle 21 şehirle ilgili yeni bir anket çalışması yapılması da kararlaştırıldı. AK Parti kurmayları, bu illerdeki adaylarla ilgili birbirine yakın sonuçlar çıktığı, bu nedenle yanlış karar verilmemesi için, hem temayül sonuçlarının, hem de yapılacak anket çalışmasından sonra yeniden bir değerlendirme yapılacağını dile getirdi.

Öte yandan, AK Parti’de yerel seçimler için çok sayıda eski milletvekili de sahaya çıktı. Önceki dönemlerde AK Parti’den milletvekilliği yapan Zeki Aygün Kocaeli, Ayşe Sula Köseoğlu Trabzon, Selçuk Özdağ ve Recai Berber Manisa, Fatma Güldemet Sarı Adana, Eyüp Fatsa Ordu ve Ali İnci Sakarya için adaylık başvurusu yaptı. Ayrıca AK Parti eski milletvekillerinden Mehmet Ceylan’ın Karabük, Mehmet Öntürk’ün isminin ise Hatay için geçtiği öğrenildi.

AK Parti kulislerinde, henüz başvuru yapmayan ve genel merkezden haber bekleyen 20’nin üzerinde eski milletvekillinin adaylık başvurusu yapmayı planladığı konuşuluyor. Bazı eski milletvekillerinin ise büyükşehirlerin ilçe belediye başkanlıklarına talip oldukları belirtiliyor.