Akademisyenlerin hukuk savaşı!..

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Uçman, meslektaşı Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç’a, kendisini anarşist, PKK sempatizanı ve okuldaki çirkin olayların lideri gibi göstermeye çalıştığı gerekçesiyle 3 bin lira manevi tazminat davası açt

Akademisyenlerin hukuk savaşı!..
Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde “Osmanlı Türkçesi” dersine giren Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç’ın, “Size şimdiye kadar bir şey öğretmemişler”, “Ben şu kadar kitap yazdım, o hocanız kaç kitap yazdı” gibi sözlerle aynı bölümdeki diğer hocaları aşağılayıp, hakaret ettiği öne sürüldü.

Keskinkılıç’a, uyarı cezası verildiği, derse girmemesine karar verildiği anlatıldı. İdare Mahkemesi’ne dava açarak yürütmeyi durduran Keskinkılıç’ın başvurusunda Prof. Abdullah Uçman aleyhinde küçük düşürücü ifadeler kullandığı iddia edildi.

Keskinkılıç ise Prof. Uçman’ın kendisini bir düşman gibi gördüğünü iddia etti. Dava diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.