Akhisar Okan Buruk ile kanatlandı!

25. hafta sonunda Tolunay Kafkas’ın yerine dümene geçen Okan Buruk yönetiminde 4 maçta 9 puan alan yeşil-siyahlı ekip, Süper Lig’de kurtuluşunu ilan etti.

Akhisar Buruk ile kanatlandı!
Yeni Asır'dan Kenan Molla'nın haberine göre Akhisar Belediyespor'da, 25. hafta sonunda teknik kadroda kan değişikliğine giden yönetimin Tolunay Kafkas'ın yerine göreve getirdiği Okan Buruk, 4 müsabakada yeşil-siyahlı ekibi adeta uçurdu. Buruk, 25. hafta bitiminde 27 puanla devraldığı Akhisar Belediyespor'a 4 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 yenilgi ile 9 puan kazandırdı, sıralamada üst sıralara tırmanmasını sağladı. Yeşil-siyahlı takım, düşme hattıyla puan farkını da 7'den 10'a çıkarıp iyice rahatlattı. Göztepe'den istifa ettikten 2 gün sonra Akhisar'ın başına geçen Buruk, bu performansıyla tüm soru işaretlerini de silmiş oldu.

İki teknik adamın istatistiklerinde de Buruk'un bariz üstünlüğü bulunuyor. 23 müsabakada görev yapan Kafkas, maç başına 1.04'lük bir puan ortalaması yakalarken Buruk 4 lig maçında 2.25 gibi yüksek bir puan ortalamasına sahip oldu.

Buruk Kafkas'ı solladı

Akhisar'da bir diğer dikkat çeken farklılık ise atılan gol sayısında ortaya çıktı. Akigo, Kafkas yönetiminde 23 lig karşılaşmada rakip fileleri 15 kez sarsıp maç başına 0.65 gol ortalaması yakalarken, Buruk'un nezaretinde oynadığı 4 lig müsabakasında 10 gol attı, 2.5 ortalamaya ulaştı. Tolunay Kafkas döneminde 1.34 olan maçbaşına yenen gol ortalaması ise 1.25'e düştü.
Konular Spor Haberleri