Akıncı Üssü davası başladı!..

15 Temmuz'da rehin alınan komutanları taşıyan pilotlarla, Akın Öztürk ve darbenin ikinci ismi Kemal Batmaz'ın da aralarında olduğu Akıncı Davası bugün başlıyor. Sanıklar, yoğun protesto eşliğinde duruşma salonuna getiriliyor.

Akıncı Üssü davası başladı!..
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince başlıyor. Sanıklar duruşma salonuna getiriliyor.

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen, darbe girişiminin kilit isimleri eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, "sivil imam"lar oldukları bildirilen Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek ile uçaklarıyla çeşitli noktaları bombalayan pilotların da aralarında bulunduğu sanıkların yargılanacağı davada duruşmalar 29 Ağustos'a kadar Sincan Cezaevi'ndeki duruşma salonunda devam edecek.

İmamlar ilk kez hakim karşısında

Yargılamalar kapsamında ilk önce yönetici pozisyonunda olanlar dinlenecek. Davanın sivil imam sanıkları Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek ilk kez hakim karşısına çıkacak. Gülen ve Öksüz ile darbeye hazırlık toplantılarının yapıldığı evleri kiralayan Ahmet Sürmen ve Serkan Aydın’ın da aralarında bulunduğu 7 sanık ise hala firari.

Kanları itfaiyeye temizlettiler

Darbeci hainlerin attığı bombalar sonucu, polislerin de aralarında bulunduğu 68 kişi şehit düşerken, 87 kişi de yaralandı. Ayrıca darbenin yönetildiği Akıncı Üssü’ne gelen vatandaşlardan 9’u da nizamiyede şehit oldu. Darbecilerin şehit ve gazilerin kanlarını ise itfaiye aracına temizlettiği belirlendi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selfet Giray'ın başkanlığında yapılacak yargılama, bugün başlayacak. Sincan Cezaevi kampüsü içindeki salonda görülecek duruşmalar, 29 Ağustos'a kadar sürecek.

Yoğun güvenlik önlemi alındı

Davanın görüleceği Sincan Cezaevi Kampüsünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cezaevine çıkan yollarda güvenlik noktaları oluşturulurken, basın ve personel araçlarının dışındaki araçların cezaevinin bulunduğu noktaya geçişlerine izin verilmiyor.

Duruşmanın güvenliği için 250’si komando bin 130 jandarma personeli görev yapıyor. Duruşma salonunun etrafına polis ve jandarma ekipleri konuşlandırılırken, binanın çatısına keskin nişancılar yerleştirildi. Hava savunma sistemleri ile donatılan cezaevi bölgesi, dronelerle de havadan sürekli takip altında tutuluyor. TOMA ve zırhlı araçlar da hazır bekletiliyor.

Akıncı Üssü davası başladı!..