Akne tedavisine evde kesin çözüm!

Saç derinizde korkunç bir kaşıntı mı var? Bütün gününüz saçınızı kaşımakla mı geçiyor? O zaman bu sebeplerden biri akne olabilir.

Akne tedavisine evde kesin çözüm!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Evet, saçlı deri sivilce, saç folikülleri kir, ter ve yağla tıkandığında ortaya çıkan bir diğer yaygın problemdir. Kafa derisi sivilcelerinizi evde nasıl tedavi edebileceğinizi biliyor musunuz?

1-ÇAY YAPRAKLARI

İki çorba kaşığı ezilmiş çemen yaprağını suyla karıştırın. Yaptığınız macunu kafa derinize sürüp, 15 dakika beklettikten sonra durulayın.

2-LİMON SUYU

Limon suyunu bir çorba kaşığı suyla seyreltin; kafa derinize uygulayın ve 15 dakika sonra şampuanla yıkayın.

3-ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı, saçlı deride sivilceyle mücadeleye yardımcı olan anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Evde yapılan işlemler için çay ağacı yağı ve zeytinyağını eşit miktarda karıştırın ve kafa derinize nazikçe masaj yaparak sürün. Yaklaşık 2 saat bekletin.

4-BAL - TARÇIN İKİLİSİ

İki çorba kaşığı balı iki çorba kaşığı tarçınla karıştırın. Bir macun haline getirdikten sonra kafa derinize uygulayın ve yarım saat beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Tarçın anti-inflamatuar ve uyarıcı özelliklere sahipken; balın anti mikrobik özellikleri, kafa derisi sivilcelerinin tedavisinde etkilidir.

5-LAVANTA YAĞI

Bir çorba kaşığı lavanta yağını 4 çorba kaşığı çay ağacı yağıyla karıştırın. İki çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin ve hepsini karıştırıp saç derinize uygulayın.45 dakika beklettikten sonra şampuanla yıkayın.

6-SÜT TEDAVİSİ

Dört çorba kaşığı süte Hindistan cevizi yağı ekleyerek; akneli bölgelerin üzerine sürüp, 1 saat bekletin.

7-SARIMSAK KARANFİL

Sarımsak ve karanfilleri bir püre haline getirdikten sonra saçlı derinize uygulayın. Bu uygulama biraz kokulu olduğu için yapması zor olabilir ama kafa derinizdeki ağrıyı azaltmada yardımcı olur.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım