Akneler korkulu rüyanız olmasın

Akneler ne yazık ki birçoğumuzun korkulu rüyası. Ergenlik dönemiyle başlayan sivilceler, bu dönem bittikten sonra da ciltte yıllarca kalabiliyor. Peki, lekeler ve izler için ne yapmalıyız?..

Akneler korkulu rüyanız olmasın
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün haberine göre Uzman Doktor Şerafettin Saraçoğlu anlattı...

Akne hakkında gittikçe artan bilgilerimize rağmen akne hala en sık karşılaştığımız bir deri sorunu. Dermatoloji polikliniğine başvuran toplam hasta profilinin yüzde 20’sini akne sorunu oluşturuyor. Akne aslında kendiliğinden düzelen bir sorun. Fakat deride iz ve leke kalmasına ve buna bağlı oluşan kendini beğenmeme, güven azalması, depresyon gibi birçok soruna neden olabiliyor. Akne vakalarının tümü aynı sebeplerle oluşmuyor. Hormonsal etkenler önemli bir etken. Derideki sebum olarak isimlendirdiğimiz yağ üretiminde değişiklikler, derideki mikroorganizma sayısında artış, derideki aşırı hücresel aktivite gibi değişkenlere bağlı olarak gelişiyor. Bu değişkenlerin etkileme düzeyine göre ise farklı şiddetlerde karşımıza çıkıyor akne sorunu.

KONTROLÜ SAĞLAYIN

Bu kadar farklı etkeni kontrol etmek için günümüze kadar birden fazla ürünle tedavi gerekli oluyordu. Yukarıda saydığım temel etkenlerin kontrol edilmesi için İspanyol dermatoloj uzmanlarının deneyimleriyle geliştirilen yeni bir ürün olan M.akne complex içeren ürün akne sorununu daha etkili ve kısa sürede kontrol altına alıyor. İçeriğindeki Mandelik asit ve salisilik asit sayesinde yağ üretiminin kontrolünü sağlarken, serulo repensle hormonsal etkinin deri düzeyinde kontrolü ve azaltılmasını sağlıyor.

İZ VE LEKELERE ELVEDA

Bu ürün AcneOne isimli ve Mesoestetic firmasınca üretilen bir krem. Yüzdeki hamilelik lekeleri üzerinde bilinen en etkili tedavi yöntemlerinden birinin yaklaşık 28 yıldır üreticisi olan Mesoestetic firması AcneOne için oldukça geniş bir AR-GE çalışması ve klinik denemeler sonrası ürünü kullanıma sundu. Özellikle hafif, orta düzey akne sorununu kontrol altına almada çok etkili bir ürün olan AcneOne günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere temiz cilde uygulanıyor. Tedavide yanıtlar iki hafta içerisinde alınmaya başlanıyor. Sivilce iz ve lekelerini azaltmak ve potansiyel riskleri kontrol etmek istediğimizde tedaviye ek olarak yine Meoestetic tarafından akne hastaları için geliştirilmiş AcneLAN peeling uygulayarak sorunu daha etkili kontrol altına alma şansımız var. Genelde akne sorunu 2-3 ay aktif ilaç tedavisi istiyor. Bu süreçten sonra aralıklı kontrollerle ilacı sonlandırıyoruz.
Konular Kadın / Bakım