Alaattin Çakıcı'ya 'Onur Özbizerdik' önlemi!

Hasta olan annesini ziyaret etmesi için izin verilen Alaattin Çakıcı, Kırıkkale F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan polis eşliğinde önce Ankara'ya sonra THY’nin tarifeli seferiyle İstanbul'a getirildi.

Alaattin Çakıcı'ya 'Onur Özbizerdik' önlemi!
Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre başta üvey oğlu Onur Özbizerdik ile Nuriş (Nuri Ergin) ve çetesi gibi hasımlarının bu ziyareti fırsat bilerek saldırı duzenleme ihtimallerine karşı Emniyet güçleri, ilk andan itibaren Çakıcı'yı gölge gibi takip etti. Benzeri görülmemiş güvenlik önlemleri arasında annesinin evine ulaşan Çakıcı'yı ellerinde Türk bayrakları olan kalabalık bir grup karşıladı. Annesini 1,5 saat ziyaret eden Çakıcı daha sonra cezaevi aracıyla Metris'e götürüldü.

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Alaattin Çakıcı Kırıkkale Cezaevi'nden  hasta annesini ziyaret etmesi için izinle çıkarılarak bugün uçakla Ankara’dan İstanbul’a getirildi.

ELLERİ KELEPÇELİ

Yoğun güvenlik önlemleri altında saat 12.50'de Ankara’dan THY’nin tarifeli seferiyle polis nezaretinde İstanbul'a getirilen Alaattin Çakıcı, Atatürk Havalimanı’nda aprondan uçağın altına getirilen Jandarmaya ait bir araca alınarak yoğun güvenlik önlemleri altında annesinin evine götürüldü. Bu arada Alaattin Çakıcı’nın ellerinin uçaktan inerken ellerinin kelepçeli olduğu görüldü.

ÜVEY OĞUL ÖNLEMİ

Emniyet güçleri Alaattin Çakıcı'ya olası bir saldırı ihtimaline karşı dikkat kesildi. Saldırı düzenleme ihtimali bulunan en önemli isimlerden biri Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu Onur Özbizerdik. Onur Özbizerdik, geçtiğimiz günlerde tahliye olduktan 12 saat sonra bar güvenlik görevlisini bacağından vurarak kayıplara karışmıştı. Özbizerdik, polisin yaptığı aramalara rağmen bulunamamıştı. Onur Özbizerdik, annesi Uğur Kılıç'ı öldürttüğü için Alattin Çakıcı'ya hasım durumda. Annesi Uğur Kılıç, Onur Özbizerdik'in gözleri önünde Uludağ'da Alaattin Çakıcı'nın azmettirmesiyle vurularak öldürülmüştü.

NURİŞ İHTİMALİ

Polisin dikkat kesildiği ikinci grup ise Nuriş (Nuri Ergin) ve çetesi. Alaattin Çakıcı'ya düşmanlığını her fırsatta dile getiren cezaevindeki çetenin elebaşı Nuri Ergin'in adamlarının saldırı düzenleme ihtimaline karşı da önlemler alınmış durumda.

CEZAEVİ ARACININ YOLUNU KESİP MEŞALE YAKTILAR

İzinle İstanbul'a getirilen Alaattin Çakıcı'yı bir grup, Atatürk Havalimanı kavşağında karşıladı. Cezaevi aracının yolunu kesen grup meşale yaktı. Cezaevi aracının kapısına vuran bir kişi yere düştü. Cezaevi araçları hızla ilerleyerek yollarına devam etti.

BAYRAKLI KARŞILAMA

Çakıcı önce Metris Cezaevi'ne getirildi. Bir süre burada tutulan Çakıcı daha sonra annesinin Gültepe'deki evine götürüldü. Yoğun güvenlik önlemleri arasında annesinin evine ulaşan Çakıcı'yı kalabalık bir grup karşıladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla, slogan atan kalabalık Çakıcı'ya sevgi gösterilerinde bulundu.

Annesi Şakire Çakıcı'nın rahatsızlığı nedeniyle aldığı izinle İstanbul'a getirilen Alaattin Çakıcı,  Gültepe'deki eve saat 16.00 sıralarında ulaştı. Çakıcı evde yaklaşık 1,5 saat kaldı. Çakıcı, evden saat 17.30 sıralarında çıkarılarak cezaevi aracına konuldu.

TEKİRDAĞ’A NAKLEDİLDİ

Ziyaret sonrası yeniden Kırıkkale’ye götürülmesi beklenen ve 19.00 için uçak bileti alınan Çakıcı, Tekirdağ’a götürüldü. Çakıcı saat 21.00’de Muratlı ilçesi yolu üzerinde bulunan 2 No’lu Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne giriş yaptı. Çakıcı’nın cezasının kalan kısmı tamamlaması için Tekirdağ’a nakledildiği bildirildi.