Alçak terörist 'Sızma Metodu' kullandı

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenlendi. Noel baba kıyafetli terörist, uzun namlulu silahla gece kulübüne girerek ateş açtı. Olayı değerlendiren güvenlik uzmanları teröristin, noel baba kıyafeti giyerek 'sızma metodu' kullanmış olabileceğine dikkati çekti.

Alçak terörist 'Sızma Metodu' kullandı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübünde terör saldırısı gerçekleşti. Noel Baba kıyafetli olduğu belirtilen teröristin saldırısında ilk belirlemelere göre bir polis şehit oldu, 34 kişi de hayatını kaybetti.

Yeni Şafak'ın elde ettiği bilgilere göre terörist, saat 01.01'de Reina isimli gece kulübünün girişine koşarak geldi ve elindeki uzun namlulu silahla ateş açtı.

Saldırgan kapı önünde bekleyen bir polisi şehit ederek gece kulübünün içerisine girdi ve etrafa rastgele ateş açtı. Açılan ateşte birçok kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi yönlendirildi.

'Sızma metodu' kullandı

Teröristin noel baba kıyafetiyle olay yerine geldiği öğrenilirken, olayı değerlendiren güvenlik uzmanları dikkati çeken bir metoda işaret etti. Saldırganların Noel Baba kıyafeti giymesinin nedeninin sızma metodu olarak değerlendirdiği öğrenildi.

Uzmanlar bunun bir sızma metodu olduğu belirtirken, yılbaşı olması nedeniyle bu kıyafeti tercih ettiklerini ifade etti. Hüriyet'teki habere göre saldırganların ayrıca noel baba kıyafetinin bir parçası olan hediye çantasının içerisinde de silah taşıdığı tahmin ediliyor.