Sir Alex Ferguson hastaneye kaldırıldı!

Manchester United'ın efsane menajeri Sir Alex Ferguson'ın hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Kırmızı Şeytanlar, eski menajerinin sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yaparken, futbol dünyasından birçok isim İskoç teknik adam için geçmiş olsun mesajları yayınladı.

Alex Ferguson'dan kötü haber!
Habertürk'ün haberine göre İngiltere'nin Manchester United ekibiyle birçok başarıya imza atan 76 yaşındaki Ferguson, beyin kanaması sebebiyle acilen hastaneye götürüldü.

MANCHESTER UNITED'DAN AÇIKLAMA

Premier Lig devi Manchester United, eski menajeri Sir Alex Ferguson'ın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kırmızı Şeytanlar'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sir Alex Ferguson beyin kanaması nedeniyle bugün acil olarak ameliyat edildi. Her şey yolunda gitti, ancak en uygun şekilde tedavi edilebilmesi için yoğun bakımda kalması gerekecek. Ailesi bu konunun gizli kalmasını istiyor."

Ülkesi İskoçya'da teknik adamlık kariyerinin ardından 1986 yılında Manchester United'ın başına geçen Alex Ferguson, İngiliz ekibiyle 2013 yılına kadar 13 Premier Lig şampiyonluğu, 2 UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi yaşadı.

Manchester United kaptanı Michael Carrick: "Tüm dualarım Sir Alex ve ailesiyle. Güçlü ol patron."

Manchester City kaptanı Vincent Kompany: "Dayan Sir Alex. Kalbim Sir Alex Ferguson'ın ailesi ve yakınlarıyla."

CHELSEA: "Bu akşam Chelsea'deki herkes, geçirdiği ani ameliyatın ardından Sir Alex Ferguson'a tam anlamıyla ve hızla iyileşmesi için en iyi dileklerini sunar."

ARSENAL: "Hepimiz seni düşünüyoruz Sir Alex."

MANCHESTER CITY: "Manchester City, geçirdiği ameliyatın ardından Sir Alex Ferguson'a geçmiş olsun dileklerini sunar."

ALEX FEGUSON KİMDİR?

Alexander Chapman "Alex" Ferguson OBE 31 Aralık 1941'de Glasgow, Govan'da dünyaya geldi. Futbol dünyasında Sir Alex ya da Ferguson adının halk arasındaki kısaltması olan Fergie adıyla anılan menajer, 6 Kasım 1986'dan 8 Mayıs 2013'e kadar Premier League ekibi Manchester United'da görev yapmıştır. 1986 yılından beri başında bulunduğu Manchester United'a kazandırdığı birçok kupa dışında, Roy Keane, David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney gibi yıldızları genç yaşta takıma kazandırarak gelişimlerinde büyük rol oynamıştır. Kırmızı Şeytanlar ile 13 kez Premier League ve 2 kez Şampiyonlar Ligi kupalarını kazandırmıştır. Ferguson 19 Aralık 2010 tarihi itibarı ile Manchester United'i en uzun süre çalıştıran teknik direktör olarak tarihe geçmiştir. Alex Ferguson 8 Mayıs 2013 tarihinde yaptığı açıklama ile sezon sonu 27 yıllık kariyerini noktalayacağını açıkladı.
Konular Spor Haberleri