Ali Kundilli 2'de Hakan Bilgin fırtınası esti

Sosyal medyada keşfedilen ve ilk filmi ‘Ali Kundilli’ ile 500 bin kişiyi sinema salonlarına çeken Cem Gelinoğlu’nun yeni filmi ‘Ali Kundilli 2’nin galası yapıldı.

Ali Kundilli 2'de Hakan Bilgin fırtınası esti

Dün gece, Özdilek Park Cinetime Sinemaları’nda gerçekleşen galaya, başta filmin yönetmeni Faruk Aksoy olmak üzere, filmin oyuncuları; Cem Gelinoğlu, Zeynep Aktuğ, Hakan Bilgin Ezgi Tombul, Sami Aksu, Emre Mutlu ve Ayşegül Atik tam kadro katıldı.

ALİ KUNDİLLİ 2’DE HAKAN BİLGİN FIRTINASI ESTİ!

Başarılı oyuncu Hakan Bilgin, gala öncesinde hazırlanırken, Radikal Gazetesi’nden Fırat Özdemir’in film hakkındaki sorularını yanıtladı.

İşte, Hakan Bilgin’den samimi itiraflar…

Ali Kundilli 2’de canlandırdığınız karakter hakkında biraz bahsedebilir miyiz?
Ayvalık’ta bir esnaf, kahveciyi canlandırıyorum. Olayların içerisine dahil olan bir adam. Son söylemesi gereken şeyi, ilk söyleyen biraz densiz bir herif. Böyle bir karakter yazılmış, büyük bir keyifle oynadım.

Peki, karakterinizin Ali Kundilli ile bağlantısı nedir?
Ali’nin eşi İlknur, gördüğü bir rüya üzerine çocuğunu Ali’nin büyük annesinin köyünde doğurmak istiyor. Kahvehane de sürekli olarak buluşmaların yapıldığı bir yer, ve o da kahvehanenin işletmecisi olduğundan dolayı, olaylara dahil olmak zorunda kalıyor.

İlk defa Egeli bir karakteri canlandırdınız değil mi?
Evet. Benim için de işin ilginç olan yanı bu.

Fragmanda izlediğim kadarıyla, şive de yapmışsınız. Destek aldınız mı?
Tabi ki. Orada yaşayan abilerimizle, ablalarımızla bir araya gelerek oturduk, konuştuk ve birlikte yaşadık. Orada şiveyi yakalamak hiç kolay değil. Çünkü Ayvalık’ta herkes öyle konuşmuyor. Hikâye sebebiyle şive yapmamız gerekiyordu. Bu yüzden, herkeste olmayan şeyleri bulmaya çalıştık.

Yine bir komedi filmi…
Evet, öyle seçiyorlar. Sanırım kimse riske girmek istemiyor. “Komedide bu adamı kullansak güzel olur.” diye düşünüyorlar galiba. Yoksa “Dram oynamam.” gibi bir durum yok. Zaten tiyatroda buna benzer şeyler oynuyoruz. Seyirci beni o kulvarda sevdi, benimsedi. Ama gerçek hayatta ciddi olduğumu görünce de şaşırıyorlar.

Sette nasıl vakit geçirdiniz? Ayvalık keyifli miydi?
Filmin bir bölümü İstanbul’da, bir bölümü de Ayvalık’ta çekildi. Ben hep Ayvalık’taydım. Benim için çok keyifliydi. Bol bol yedik, içtik, sohbet, muhabbet ettik. (Gülerek) Zeytinyağına bandık. Vücudumuz baya bir temizlendi. Dolayısıyla, yazın çalışmak çok keyifli oluyor. Bir de ertesi gün çalışacağın insanlarla sürekli aynı ortamda bulunduğun zaman, mizahın genişliyor, aynı dili konuşmaya başlıyorsun. Örneğin, bir sonraki gün çekilecek sahneler hakkında konuşma fırsatı yakalıyorsun. Evden sete gitmekle, arkadaşınla sete gitmek daha farklı oluyor.

Tam anlamı ile bir aile olmuşsunuz.
1 ay boyunca, aynı konuyu yaşayan bir aile olduk. Benim bulunduğum bölümlerin çekimleri 1 ay sürdü. Ekip, yaklaşık 1.5 ay çalıştı. Bu samimiyeti, izleyiciye de yansıtmaya çalıştık.

Filmi önceden izlememişsiniz. Çekimlerinde yer aldığınız sahneleri baz alarak, nasıl bir iş çıktığını düşünüyorsunuz?
Çok özenli bir iş çıktığını düşünüyorum. Faruk Abi çok uğraştı. Gecemizi gündüzümüze katarak, daha iyisi olsun diye mücadele verdik. Verdiğimiz mücadele ve emeğin karşılığını tabi ki filmde görmek istiyorum. Basit bir iş olmadı.

Peki, filmden çıktıktan sonra, “Aaa! Biz burayı böyle çekmemiştik” deyip, şaşıracağınızı düşünüyor musunuz?
Olabilir. Çünkü montaj acayip bir şey. Kendine bile yabancılaşabiliyorsun. Kendine bile komik gelmeyen sahneler, doğru montajla bambaşka bir hale gelebilir. Aynı şekilde, kötü bir montaj ile de bambaşka bir hale gelebilir. Bunun sonucunu filmi izledikten sonra göreceğiz.

"Ali Kundilli 3" çekilse ve size yeniden teklif gelse, kabul eder misiniz?
Faruk Aksoy, çok eskiden beri tanıdığım, çok sevdiğim ve çok saygı duyduğum birisidir. Onun tekliflerine her zaman sıcak bakarım. O da beni kötüye kullanacak bir adam değil. Doğru kullanmayı tercih eder. O benim ne kadar aktör, ben onun ne kadar yönetmen olduğunu biliyorum. Onun için birbirimize bu konuda saygılı davranacağımız düşüncesindeyim. 3. Filmde gerçekten işe hizmet edeceksem, oraya bir faydam olacaksa, zaten oraya çağrılırım.

“Ali Kundilli” çok seviliyor. Filmin fragmanı yayınlandığı gibi, izlenmeye sayısı milyonlara ulaştı. Çevrenizden de bu konuda dönütler aldınız mı?
Evet. Ben 1. Filmi, anlaşmayı yaptıktan sonra izledim. İzlememiştim. Sonra, çevremdekilerin aslında ne kadar da Ali Kundilli hayranı olduklarını gördüm. Özellikle oturduğum sitede ki komşularım… Normalde ben, galaya kimseyi davet etmem. Ama bugün 7-8 tane komşum gelecek. Israrla, “İlk biz seyretmek istiyoruz” diyenler var. Bunlar çok güzel geri dönüşler. Fragman izlendikten sonra da, “Abi çok güzel. Çok beğendik.” şeklinde yorumlar aldım. O zaman, bu iş gerçekten sıcak ve samimi bir iş olmuş. En güzel geri dönüş bu. Bu da bir kartopu gibi büyüyecek galiba.

Keyifli sohbetiniz için teşekkür ederim. Yolunuz açık, gişeniz bol olsun.
Sağolun. Çok teşekkür ederim.

(Röportaj: FIRAT ÖZDEMİR / RADİKAL)

Ali Kundilli 2'de Hakan Bilgin fırtınası esti

Konular Röportaj