Alican Okumuş: "Yurtdışında oyunculuk eğitimi alacağım"

Daha önce birçok tiyatro oyununda rol alan Alican Okumuş, ilk dizi oyunculuğu deneyimini ‘Kalk Gidelim’ dizisinde yaşıyor.

Alican Okumuş: "Yurtdışında oyunculuk eğitimi alacağım"
Alican Okumuş'un Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

Neden oyunculuğu seçtiniz? Düşlediğiniz bir meslek miydi?

Aslında her şey hevesle başlıyor. Daha çocuk yaşlarda hayalini kurduğum iki meslek vardı. Oyunculuk ve pilot olmaktı. Oyunculuk için küçük yaşlarda tiyatro kulüplerinde oyunlar oynamaya başladık. Sonraki süreçte oyunculuk kurslarına gittim. Pilotluk için de ailemin desteğiyle mühendislik fakültesine girdim ama kazanan tabii ki oyunculuk oldu ama okulumu da tabii ki aksatmayacağım. 

Oyunculukta başarı için olmazsa olmazlarınız nelerdir?

Karakterin inandırıcılığı ve doğallığıyla o senaryonun içinde izleyicinin gözünde yaşayan bir karakter yarattıysanız başarılı oldunuz demektir.

‘Kalk Gidelim’ dizisinde canlandırdığınız "Halim" nasıl biri?

Halim, köyün kara yağız delikanlısı dedesi Hacı Hüseyin’in ekolünden büyümüş, yalan konuşmayan her şeye iyi yönünden bakan saf bir delikanlı. Halim’le benim en çok bağdaşan özelliğimiz yalanı sevmeyişimiz ve haksızlık gördüğümüz zaman hemen sesimizi çıkartmamız. Ayrıca ben de Halim gibi aileme çok değer veririm.

Oyunculuğa yönelik hedefleriniz nelerdir?

Oyunculuğa yönelik hedeflerim arasında dizi bittikten sonra yurtdışına gidip merak ettiğim metot oyunculuk eğitimlerini almak var. Çünkü öğrenmeye açım. 
Konular Röportaj