Alihan: "Sibel Can’dan 500 bin dolar isteyeceğim"

Alihan'ın, Sibel Can'a açtığı şarkı davası geride bıraktığımız gün sonuçlandı.

Alihan: "Sibel Can’dan 500 bin dolar isteyeceğim"
Sözcü'de yer alan habere göre şarkıcı Alihan, Sibel Can'ın ‘Kış Masalı' isimli şarkısının kendisine ait olduğunu öne sürerek, ‘Bu kadın neden ağlıyor?' isimli parçasından alıntı olduğunu iddia etmişti.

Şarkıcı, Sibel Can'a, şarkının söz yazarı Adem Gümüşkaya'ya ve şirkete toplamda 52 bin TL'lik tazminat davası açmıştı. İstanbul 3. Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mahkeme başkanı hazırlanan bilirkişi raporunun dosyaya girdiğini belirtti. Raporda şarkının Alihan’a ait olduğu ifade edilince, karar da Alihan lehine verilmiş oldu. Verilen karar sonrası canlı yayına çıkan Alihan, konuyla ilgili açıklama yaparken davada geçen 52 bin liranın mahkemeyi açmak üzere yatırılması gereken ücretlerden olduğunu ve Can’a çok daha yüksek tutarlı bir dava açabileceğini söyledi.

Kendisine kafasındaki tutarın sorulması üzerine Alihan, “Şarkımı izinsiz kullandığı için Sibel Can’dan 500 bin dolar isteyeceğim” şeklinde bir açıklamada bulundu. Alihan ayrıca 'Sibel Can bir daha Kış Masalı’nı söyleyemeyecek’ ifadesini de kullandı.