Alın kırışıklıklarıyla nasıl başa çıkabiliriz?

Uzmanından 'alnımızı gere gere dolaşmak için' altın değerinde tavsiyeler...

Alın kırışıklıklarıyla nasıl başa çıkabiliriz?
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Cinsiyetin aynası alın: Kadın ve erkekde belirgin farklılıklar gösteren alın bölgesinde alının dış bükey olması daha kadınsı bir görüntü verir. Öte yandan kaşların hemen üzerinde alının belirginleşip saçlı bölgeye doğru daha iç bükey olması ise erkeksi bir özelliktir. Dolgu uygulamaları ile alın bölgesini daha erkeksi veya daha kadınsı ve çekici göstermek mümkün olur.Bu bölge uygulamalarında seçilen dolgunun fiziksel ve kimyasal özellikleri ve uygulama derinliği çok önemlidir.

Mutlaka çok deneyimli ellerde ve çok kaliteli ürünlerle yapılması gerekir.

Endişelenen ve kızan alın: İki kaş arası alandaki dikey kırışıklıklar endişe çizgisi olarak adlandırılırlar. Kızgınlık ve endişe ifademizin bir parçası olan bu alandaki kırışıklıklar kas aktivitesinin kuvvetli olması ve yıllarla birlikte yerleşik hale gelebilir. Bu da istemeden kişinin sürekli kızgın bir ifadeyi karşıya aktarmasına neden olur. İşte bu noktada botoks kullanımı devreye girer. Sert ve gergin hatları ve çizgileri botoks belirgin olarak yumuşatır. Çok derin ve inatçı olanlarda ise dolgu botoks ile beraber tercih edilir. İtiraz eden, şaşıran alın: Alındaki yatay çizgiler sıklıkla negatif bir mesaj veren mimik hareketlerine bağlı ortaya çıkar. Bakan kişide bu çizgiler şaşkınlık ve itirazla özdeşleşen bir ifadedir. Bu çizgilerin yerleşerek mimik yapmadığımız durumda bile gözükmesi gerek yanlış ifadeyi karşıya aktarmamıza gerekse daha yaşlı bir görüntüye neden olur. Bu tarz alın yapısında da botoks ve derinleşmiş yerlerde dolgu tedavinin ana anahtarlarını oluşturur. Üzgün, yorgun alın: Alında yerleşmiş olan kaşlarımızın kuyruk kısmının düşük olması çoğu zaman üzgün ve yorgun bir görüntü verir. Öte yandan bunun tam tersi durumda yani kaşların kuyruk kısmının alında daha yukarıda olması ise daha aydınlık, enerjik ve uyanık bir görüntüdür. Kaz ayağı bölgesinde özellikli noktalara uygulanan botoks kaşın kuyruk kısmını kaldırarak daha dinlenmiş ve uyanık bir görüntü verir. Özellikle kadınlarda kaşın bu pozisyona çekiciliğin simgesi gibidir.Lazer ve askı uygulamaları da bu amaçla kullanılabilen yöntemlerdendir.

Yaşlı alın: Yaşlandıkça alın bölgesinin iki yanında yer alan şakaklarımızda doku kaybı meydana gelir. Bu yaşlanma süreci ile ortaya çıkan yağ dokusundaki azalma şakak bölgesinde iç bükey bir görüntüye neden olur. Bu bölgenin dolgunluğu ise daha genç bir görüntü yaratır. Derin yerleştirilen dolgular daha yukarı kalkmış bir görüntüyü sağlar ve boşalan şakak bölgelerinin tekrar daha genç ve dolgun görünümlerine kavuşturulmuş olur. Yaşlı alında elastikiyet kaybı ve renk değişiklikleri ve lekeler de meydana gelir. Geniş spekturumlu ışığın (BBL) alın bölgesine ulaştırılması var olan kollajen liflerinin sıkılaştırılması, kollajen üretiminin arttırılması kırışıkların tedavisini ve aynı zamanda alındaki güneş lekelerinde de azalmayı sağlar. Yaz kış uygulanabilen bu yöntem Amerika da 'foreveryoung' metodu olarak ünlenmiştir. Benzer şekilde Coolaser uygulamasıyla da alında çok güzel değişiklikler elde edilir. Sıkılaşma ve lekelerin azalmasını sağlayan bu lazer yöntemi Amerika da Holywood starlarının en çok tercih ettiği lazer yöntemidir. Alın deyip geçmemek lazım, alnımızı gere gere sağlıklı ve genç bir ifadeyi taşıyabilmek için yukarıdaki yöntemlerin bir veya birkaçını kullanmak mümkün. Başlangıçta yapılacak bilgisayar yardımlı bir analiz sonucunda öncelikle sorunun tespit sedilmesi ve buna göre de bir yaklaşım yapılması gerekir.

(PROF. DR. REHA YAVUZER / AKŞAM GAZETESİ)
Konular Kadın / Bakım