Almanya'dan yeni Türkiye açıklaması!

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, yapılan değerlendirmelerin ardından Türkiye’deki temsilciliklerin yeniden açılabileceği sonucuna varıldığını söyledi.

Almanya'dan yeni Türkiye açıklaması!
Milliyet'te yer alan habere göre Chebli, başkent Berlin’de düzenlenen basın toplantıda, aylardan beri   Türkiye’nin büyük şehirlerinde artan bir saldırı tehlikesi olduğuna işaret  ettiklerini ve geçen çarşamba günü ciddiye alınacak bir ipucu alındığını  belirterek, tedbir amaçlı olarak Ankara ve İstanbul’daki temsilciliklerin ve  okulların kapatıldığını anımsattı.

Bu bağlamda söz konusu kurumların daha sonra açık tutulmasının   gelişmelere bağlı olacağını söylediklerini hatırlatan Chebli, “Şimdiki gelişmeler  çerçevesinde elçiliğimizin, başkonsolosluğumuzun ve hem İstanbul’da hem de Ankara’daki okulların yeniden açılabileceği sonucuna vardık. Ankara ve İstanbul’daki okullar şu an tatil sebebiyle kapalı. Aksi takdirde onlar da açık olurdu.” ifadelerini kullandı.

Chebli, tüm kararları sorumluluk içinde ve aldıkları bilgiler  temelinde verdiklerini belirterek, güncel değerlendirmelerin, sadece kendi  bilgileriyle değil, başka istihbarat ve güvenlik birimleriyle yaptıkları  işbirliği çerçevesinde yapıldığını kaydetti.