Alp Gürkan'a 'Kulağım duymuyor' tepkisi!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasına ilişkin hakkında açılan davada ilk kez ifade veren sanık Alp Gürkan, "Bu olayın herhangi bir maden kazası olduğuna emin değilim" dedi.

Alp Gürkan'a 'Kulağım duymuyor' tepkisi!
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre Gürkan, "Kulağım çok iyi duymuyor, o yüzden size bazı şeyleri tekrar ettirmek zorunda kalabilirim" deyince madende hayatını kaybedenlerin yakınları "İhtiyarladın mı? 301 kişinin katilisin, tarihe geçtin" şeklinde bağırdı.

İstanbul 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade veren Alp Gürkan savunmasını yazılı olarak sunduğunu belirterek, "Ben suçsuzum. Beraatimi istiyorum" dedi.

"ONUN AYRICALIĞI MI VAR?"

Gürkan'ın avukatı Abdurrahman Gök de söz alarak müvekkilinin yaşının ilerlemiş olmasını gerekçe göstererek duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. Müştekilerden biri yine ayağa kalkarak "Niye onun ayrıcalığı mı var?" diye bağırdı.

GÜRKAN: "BU OLAYIN MADEN KAZASI OLDUĞUNA EMİN DEĞİLİM"

Müşteki avukatları Alp Gürkan'ın yazılı ifadesini özetlemesini isteyerek buna göre kendisine soru soracaklarını belirttiler.

Avukatların talebi sonrası tekrar kürsüye çıkan Alp Gürkan, "Ben 2013 yılı Aralık ayında yaşımın ilerlemesi nedeniyle yönetim kurulundan istifa ederek ayrıldım. Ondan sonraki süreçte işletmeyle bir ilgim kalmadı. Şirkette neler oldu, ne gelişmeler vardı bir bilgim yok.

Oğlumun madencilikle bilgisi ve ilgisi olmadığından dolayı işletmeden ayrıldıktan sonra Ramazan Doğru'yu yönetim kuruluna aldım. Mevzuata, bütün kurallara uyulmuştur, dışına çıkılmamıştır. Bu şirket Türkiye'de ileri madencilikle ilgilenmiş, 7 Bin kişinin çalıştığı bir işletmedir. Bu olayın herhangi bir maden kazası olduğuna emin değilim. Bütün raporları takip ediyorum.Bilirkişilerin vermiş oldukları raporlar kurgudan ibaret. Ben hukukçu değilim, mühendisim"
diye konuştu.

Savunmasının ardından Alp Gürkan'ın çapraz sorgusuna geçildi. Sık sık gerginliğin çıktığı çapraz sorgu sırasında sanık Gürkan'ın avukatlarının madenci ailesi avukatlarının sorduğu her soruya itiraz etmesi gerginliği yükseltti.

"KUSUR YA DA İHMAL OLDUĞUNU KABUL ETMİYORUM"

Müşteki avukatları, "Bilirkişi raporları özellikle tutuklu sanıkların ihmalleri ve kusurlu olduklarını belirtiyor. Bunlardan haberdar mıydınız? diye sordu. Gürkan bu soruya, "Ben bu raporu kabul etmiyorum. Çalışan insanlar 20 yıldır bu işi yapıyor. Kazada hayatını kaybeden 5 maden mühendisinin de hiç birinin kusuru olduğunu kabul etmiyorum" dedi.

Duruşmada aileler sık sık Alp Gürkan ve avukatlarına tepki gösterdi. Adliyenin büyük salonunda yapan duruşmayı çok sayıda izleyici takip ediyor.