Alperen'in ailesinin en acı bayramı

İzmir Çiğli'de okul servis minibüsünde unutulduktan sonra yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ailesi, buruk karşıladıkları Kurban Bayramı arifesinde çocuklarının mezarını ziyaret ederek dua okudu.

Alperen'in ailesinin en acı bayramı
Yeni Asır'da yer alan habere göre baba Serkan Sakin, "Önceki bayram oğluma bayramlık almıştım. Bu sene nasip olmadı. Kurbanını da aldım oğlumun, hazır bekliyor ama göremedi. Allah izin verirse keseceğim" dedi.

Çiğli'de okul servis minibüsünde unutulduğu için ölen minik Alperen'in anne babası ve kardeşleri, mezarı ziyaret ederek dua okudu. Anne Buket ile baba Serkan Sakin, Kurban Bayramı arifesinde, diğer iki çocuğuyla Ulukent Mezarlığı'na gitti.

Alperen'in mezarında gözyaşı döken anne Buket Sakin, oğlunun mezarlığını temizlerken, Alperen'in yokluğunda bir bayram karşılamanın acısıyla gözyaşlarına boğuldu.

NASIL YATALIM Kİ?

Acısının tarifsiz olduğunu anlatan baba Serkan Sakin, bayrama buruk girdiklerini belirtti. "Her anne babanın gece kalktığı zaman, 'Yatağında üstü açık kaldı mı' diye tedirginliği vardır. Siz 3 yaşındaki yavrunuzu gelip toprağa veriyorsanız, nasıl yatacaksınız? Bu da böyle bir duygu. Dayanamıyorum, bazı geceler yanına geliyorum. Kolumuz kanadımız kırık bu bayram" diye duygularını dile getirdi.

DÜDÜĞÜ VE EMZİĞİ

Bedirhan Gökçe'nin "Gidişin bağrımı buladı kana, gel de şu ölümden cayıver oğlum" dizelerinin yer aldığı 'Oğluma' şiirini okuyan baba, "Gökçe'nin ağzına sağlık. Oğluma isminde şiiri okumuş. Bir yerde bizi anlatıyor, sağolsun. Kelimeler yetmez. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın.
Emziğini gece yarısı kalkar isterdi, çok severdi. Bir de düdüğü vardı. İçine su doldurup bülbül sesine yakın bir ses çıkarırdı. Getirdik, kıyamadık mezarının başına koyduk. Bizim Alperenimiz gitti, inşallah başka Alperenler gitmez"
diye konuştu.