Alperen'in ölümü de ders olmadı!

İzmir'de unutulduğu servis aracında ölen 3 yaşındaki Alperen Sakin'in acısı geçmemişten yine İzmir'de şehrin göbeğinde yaşları 3-6 arasında değişen anaokulu öğrencilerinin otomobille taşındığı ortaya çıktı.

Alperen'in ölümü de ders olmadı!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre Milli Eğitim Müdürlüğü'nden denetimlerin sıklaştığı yönündeki açıklamalara rağmen Buca ilçesinde faaliyet gösteren Özel Bizimcan Anaokulu'nun 4+1 kişilik bir otomobille aynı anda 10 öğrenciyi taşıması pes dedirtti. Vatandaşlar anaokulu hakkında usulsüz servis taşımacılığı nedeniyle defalarca şikayette bulunduklarını ancak kimsenin denetim gerçekleştirmediğini öne sürdü. Ortaya çıkan skandal üzerine eğitim sendikaları başkanları ile Servisçiler Odası Başkanı'ndan çok sert tepki geldi.

PES DEDİRTEN MANZARA

İzmir'de Alperen Sakin'in serviste unutularak feci şekilde yaşamını yitirmesinin üzerinden henüz 1 ay geçmesine rağmen Buca ilçesi Kasaplar Meydanı'nda bulunan Bizimcan Anaokulu isimli özel anaokulunun minik çocukları uygunsuz yöntemlerle taşıttırdığı ortaya çıktı. Alperen'in yaşamını yitirmesinin ardından tüm Türkiye ayağa kalkmasına rağmen anaokulunun çocukları beyaz bir otomobille taşıması pes dedirtti.

GÜNDE 2 SERVİS

Yeni Asır'ın fotoğrafladığı uzun kasa otomobilin bagaj kısmındaki koltuklarının kaldırıldığı ve aracın kapasitesinin 6 kişiye çıkarıldığı öğrenildi.

Dışarıdan bakıldığında servis olduğu anlaşılmayan otomobilin anaokuluna hafta içi her gün sabah 9 ile öğleden sonra 16.00'da servis yaptığı öğrenildi. Skandalla ilgili dikkat çeken bir diğer detay ise servise bir seferde 10 çocuğun bindirilmesi oldu. Çocuklar can güvenlikleri hiçe sayılarak servisle ulu orta taşınırken kimsenin harekete geçmemesi tepki çekti. Öte yandan alınan bilgiye göre otomobil sürücüsünün herhangi bir kamu görevlisinin dikkatini çekmemek için anaokulunun bulunduğu sokağın girişine çocuklar okuldan çıkmadan hemen önce geldiği, çocukları hızlı bir şekilde araca bindirip anaokulundan ayrıldığı görüldü.

'Denetim artmalı'

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, "Denetimler derhal artırılmalı. Çocuklar bizim en değerli varlıklarımız. Servis taşımacılığı kağıt üzerinde değil. fiilen denetlenmeli. Sadece devlet okulları değil, özel okulları da sıkı takibe almalıyız. İlgililer başka Alperenler ölmeden harekete geçmeli" diye konuştu.

'Defalarca uyardık'

Özel okulların servis taşımacılığını "S" plakalı servislere bırakacak yasanın çıkması gerektiğini söyleyen İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, "Biz bu konuda defalarca uyarıda bulunduk. Başka bir canımız gitmeden, ciğerimiz yanmadan harekete geçilmeli. Bu sadece Buca'da değil, ne yazık ki İzmir'in birçok bölgesinde devam eden bir sorun" diye konuştu.

'Kabul edilemez'

Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Ali Musa Bina, 10 küçük çocuğun otomobilin arkasına sığdırılmasını şaşkınlıkla karşıladığını söyleyerek, "Devletin anasınıfı eğitimini teşviklerle desteklediği bir dönemde böyle bir olayın yaşanması kabul edilemez" dedi.