Altay'a altın puan

Siyah-beyazlılar 29. dakikada Gencer'in kırmızı kart gördüğü Bolu deplasmanından golsüz berabere kalarak puanı kaptı

Altay'a altın puan
Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre Spor Toto 1. Lig'de Altay, sezona dörde dört yaparak başlayan Boluspor'la deplasmanda seyircisiz maçta karşı karşıya geldi. İzmir ekibi 29. dakikada Gencer'in kırmızı kart gördüğü maçta 0-0 berabere kalarak önemli bir puanın sahibi oldu. Maçın 7. dakikasında sağdan Marco'nun ortasında Pedro'dan önce ayak koyan Ümit topu kornere çeldi. 28'de sarı kartı bulunan Gencer, kaleci Gökhan'ı topu oyuna sokmaya çalışırken sert bir şekilde engelleyince ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

EMRE GEÇİT VERMEDİ

51'de Kappel'in uzaktan vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti. 58'de Ufuk'un orta şut karışımı vuruşunda Altay kalecisi Emre topa sahip oldu. 63'de Özgür Can'ın kaleyi cepheden gören yerden kullandığı serbest atışta kaleci Emre topu son anda kornere çeldi. 73'te Akabueze'nin soldan pasında Özgür Can'ın şutunda top direkten döndü.

75'te Melih'in sağ kanattan ortasında, İbrahim Özgür Can'dan önce topu uzaklaştırdı. 84'te Billal ve Guido'nun kafa şutlarında kaleci Emre gole izin vermedi. 88'de Yasin uzun pasında Kappel'den önce savunma topu kornere çeldi. Maçta gol sesi çıkmadı taraflar 1'er puanın sahibi oldu.

ESKİ DOSTLAR RAKİP OLDU

Altay'dan yetişen Boluspor kalecisi Gökhan Değirmenci ile kırmızı-beyazlı takımın İzmirli teknik patronu Sait Karafırtınalar karşılaşmadan önce Altay yedek kulübesine gelerek başarılar diledi. Bir dönem Bucaspor ile Manisaspor'da görev yapan Umut Gündoğan, Boluspor'un başırısı için ter döktü. Altay'ın transferin son günlerinde kadrosuna Adanaspor'dan transfer ettiği Tevfik Altındağ, bu sezon ilk kez maç kadrosuna girdi.

MARCO BU KEZ BOŞ GEÇTİ

Altay'ın Portekizli golcüsü Marco Paixao Bolu'da gol atamadı. Sezonun ilk maçı Ümraniye ağlarını boş geçen 30 yaşındaki Portekizli, Afjet Afyonspor (1), İstanbulspor (3) ve Adanaspor ağlarını da havalandırmıştı. Ancak tecrübeli forvet, dün Boluspor ağlarını havalandırma başırısını gösteremedi.

TARAFTARLARDAN ANLAMLI HAREKET

Yıllardır iki takım arasında süren dostluk rüzgarları yine esti. Kırmızı-beyazlılar aldığı ceza nedeniyle tribünde olamayan Bolusporlu taraftarlar, Altaylılar ile maçtan önce bir araya geldi ve iki takım taraftarları centilmenlik rüzgarı estirdiler. Altaylı taraftarlar, 90 dakika boyunca takımlarına destek verdi. Boluspor, Altay'a jest yaptı ve siyahbeyazlı ekibin Bolu'daki son antremanı için kırmızı beyazlı yönetim tesislerini Altay'a açtı. Boluspor ile Altay, 7 sezon sonra tekrar karşı karşıya geldi. Altay'ın 2. Lig'e düştüğü 2010-2011 sezonunda 30 Nisan 2011'de Bolu Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmayı siyah-beyazlı ekip, 1-0'lık skorla yenik kapatmıştı. Altay teknik direktörü Alper Avcı, bu sezon 4. kez aynı 11'i sahaya sürdü.

36 yaşındaki teknik adam, Ümraniye, İstanbul, Adana ve Bolu'da kadroyu bozmadı.
Konular Spor Haberleri