Altay’da rota Alihan

Siyah-beyazlılar savunma hattına takviye yapmak eski oyuncusunu radarına aldı.

Altay’da rota Alihan
Yeni Asır Gazetesi'nden Görkem Türkyılmaz'ın haberine göre Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Altay'da kurmaylar gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak için düğmeye bastı. Siyah-beyazlılar, ay sonunda Ankaragücü ile sözleşmesi bitecek olan stoper Alihan Kubalas'ı liste başı yaptı.
Gelecek sezon İbrahim Öztürk ile yolları ayırmayı planlayan, Ulaş Zengin Süper Lig takımlarının radarında olduğu için kurmaylar dış transferde önceliği savunma hattına verdi.

FENERBAHÇE ALT YAPI

Fenerbahçe alt yapısında futbola başlayan 27 yaşındaki oyuncu Kartal, Anadolu Üsküdar 1908, Tokat, Altay, Karagümrük, İstanbul ve Ankaragücü kulüplerinde oynadı. Bu sezon Süper Lig'de 19 karşılaşmada forma giydi ve 1 gol atma başarısını gösterdi. Profesyonel olarak 220 maçta 25 kez rakip fileleri havalandırdı.

Üç sezondur Ankaragücü forması giyen Alihan başkent ekibinde 71 mücadelede forma giydi ve 8 gol attı. Alihan, 2013-14 sezonunda Altay'da 26 müsabakada 4 gol atma başarısını gösterdi.

GENÇER İLE BİRLİKTE OYNADI

Altay'ın transfer listesinde olan Alihan Kubalas, 2017- 2018 sezonunda Ankaragücü ile Spor Toto 1. Lig'de geçen sezon siyah-beyazlı ekipte görev yapan Gençer Cansev ile birlikte forma giydi. Savunmanın göbeğinde güzel bir uyum gösteren Gençer-Alihan ikilisi başkent ekibinin yaşadığı şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu. Gençer o sezon 30 maçta forma giyerken, Alihan ise 26 karşılaşmada 6 gol attı. Altaylı kurmaylar, sözleşmesi biten Gençer ile anlaşıp, Alihan'ı da kadroya katmak için düğmeye bastı.

GÖKHAN'I BEKLENİYOR

Altay'ın transfer listesinde olan kaleci Gökhan Değirmenci'nin yolunu bekliyor. Boluspor ile sözleşmesi sona erecek olan tecrübeli file bekçisinin bayram sonrası siyah-beyazlı kulübe imza atması bekleniyor. İzmir ekibinin alt yapısında yetişen 30 yaşındaki eldiven, 2008-09 yılında Altay'dan Kayserispor'a transfer olmuştu. Tecrübeli kaleci 10 yıl aranın ardından futbola başladığı kulübüne geri dönmüş olacak. Son iki sezondur Bolu'da görev yapan Gökhan 64 maçta görev yaptı. Kariyerinde 212 müsabakada forma giydi.