Altay’da rüzgar döndü!

3. Lig ve 2. Lig’de şampiyonluğa ulaşılan son 2 sezonda evindeki başarısıyla alkışlanan Altay aynı performansı 1. Lig’de gösteremedi.

Altay’da rüzgar döndü!
Yeni Asır Gazetesi'nden Murat Arabacı'nın haberine göre Spor Toto 1. Lig'de arka arkaya Giresunspor, Balıkesirspor ve Gençlerbirliği'ne yenilerek Play-Off hattının dışında kalarak 11. sıraya kadar gerileyen Altay, iki şampiyonluğunun getirildiği son 2 sezonda evinde gösterdiği başarılı performansı bu yıl devam ettiremedi. 3. Lig'de 2016-2017' sezonunda evinde oynadığı 18 karşılaşmadan 9 galibiyet, 7 beraberlik ile 2 yenilgi alarak 34 puan toplamayı başaran İzmir temsilcisi, TFF İkinci Lig'de de İzmir'deki performansını sürdürdü.

Geçen sezon da 2. Lig'de Atatürk Stadı'nda oynadığı 17 karşılaşmada 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgiyle 39 puan toplayan siyahbeyazlılar, İzmir'de son maçta 3-0 yendiği Gümüşhanespor'un önünde şampiyonluk ipini göğüsledi.

DÜŞÜŞE GEÇTİLER

1. Lig'e de İzmir'de seyircisiz oynanan maçta Ümraniyespor'u 1-0 dize getiren Altay, daha sonra evinde galibiyet hasreti çekmeye başladı. İzmir'de 60 gündür kazanamayan İzmir temsilcisi, Adanaspor'la iki berabere kalırken, son iki maçında da Giresunspor ile Gençlerbirliği'ne 1-0 yenilmekten kurtulamayınca toplam 4 puan aldı.

İzmir'de Üçüncü Lig'de 1.9 puan, 2. Lig'de 2.3 puan ortalaması tutturan Altay, 1. Lig'de şimdiye kadar oynadığı 4 maçtaki puan ortalaması da 1 oldu.

KAPTAN SABIR İSTEDİ

Altay'da kaptan Murat Uluç, taraftarlardan sabırlı olup takıma sahip çıkmalarını istedi. Siyah-beyazlı ekiple 3. Lig ve 2. Lig'de üst üste iki şampiyonluk yaşayan tecrübeli golcü, bu sezon zor bir ligde mücadele ettiklerini belirterek, "Her maçı kazanamayız. Sabırla beklemeleri, bize destek vermeleri lazım. Altay taraftarı büyüklüğünü gösterip takıma sahip çıkacaktır" dedi. Karabük ve Denizli maçlarını kazanarak toparlanacaklarını belirten kaptan, "Özgüvenimizi kazanırsak Play-Off'u zorlayan bir takım olacağız" dedi.

ÖNCE ALTAY GELİR

Uluç, Portekizli Paixao'nun iyi bir performans sergilediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Önce Altay'ın başarısı gelir. Marco iyi gidiyor, goller atıyor. İnşallah böyle devam eder. Bana görev verildiği sürece elimden gelen her şeyi yapacağım."
Konular Spor Haberleri