Altay'dan bambaşka taktik

Türkiye çapında şimdiye kadar toplam 77 futbol okulu açarak bu alanda önemli bir başarı yakalayan Altay, farklı bir yöntemle altyapısına genç yıldız kaynağı haline getirdi.

Altay'dan bambaşka taktik
Yeni Asır'dan Murat Arabacı'nın haberine göre futbol okullarını geçen sezon Mahmut Gözüaçık'a teslim eden Ekmekçioğlu yönetimi, spor okulu öğrencilerine lisans çıkartıp çeşitli kentlerdeki yerel liglerde oynattı.

İSİMLERİ FARKLI

Altay, genç yeteneklerin gelişimlerini sağlamak için 4 bir köşede değişik isimlerle pilot takımların kurulmasına izin veriyor. Altay Futbol Okulları'ndan seçilen oyuncular, İzmir'de Yeşilova Esnaf, Damlacık, Bergama G.Birliği, İzmirgücü, İlkadım, Minikordu, Kemalpaşa, Karabağlar Gençyıldız ve Şirinyer İY kulüpleriyle maça çıkıyor.

4 BİR KÖŞEDE VAR

İzmir dışında Altay'a hizmet veren futbol okullarındaki öğrenciler ise başka kulüplerde boy gösteriyor. İstanbul'da Aslan Yuvası, Güngören Atletik, Fatih Sultan Mehmet, Antalya'da Antalya G.Birliği, Konya'da Yıldırım ve Konya Kasırgagücü, Gaziantep'te Gazişehirspor, Samsun'da Galatakent, Ayvalık'ta Kuzeygücü ve Kuşadası'nda Adagücü aynı metodla Altay'a oyuncu yetiştiriyor.

EKMEKÇİOĞLU ÖNEM VERİYOR

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, A takımın başarısının yanı sıra altyapı hamlesine de büyük önem veriyor. 29 yaşındaki başkan, fırsat buldukça altyapıdaki genç oyuncuların katıldığı turnuvaları izliyor.

"ALTYAPIMIZA TESİS YOK"

Altay Sportif Direktörü Özden Töraydın, siyah-beyazlı takımın altyapı tesislerinin olmamasından dolayı bu yöntemi belirlediklerini dile getirdi. Türkiye'de okulların Altay Futbol Okulu olarak açıldığını, ancak oyuncuların maç oynaması için pilot takımlar oluşturulduğunu belirten Töraydın, "Altyapı için büyük planlarımız var. Ancak şu anda hayata geçirilen bir şey yok. Şampiyon olursak, altyapımız için tesis hamlesi başlayacak. Eğer bunu da gerçekleştirirsek, farklı illerde spor okullarında tespit edilen oyuncuları İzmir'e getireceğiz. Ama şu anda mümkün değil. Onların maçlar oynaması ve gelişimleri için bu planı uygulamak zorundaydık. Seçilen elit çocukların hepsi zaman içinde Altay'ın altyapısıa katılacak" yorumunu yaptı.
Konular Spor Haberleri