Altaylı ve Yılman'dan Ahmet Maranki'ye sert eleştiriler!

Ahmet Maranki'nin 'gömdüğümüz şey öfkemizdi' sözlerini köşesine taşıyan Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bu tip insanlardan özellikle sosyal medya çok fazla olduğunu söyledi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı da Maranki için sert yorumlarda bulundu.

Altaylı ve Yılman'dan Ahmet Maranki'ye sert eleştiriler!
MedyaRadar'ın haberine göre Ahmet Maranki geçen hafta Akit TV'de bir programda "Umudum Kafdağı'nın arkası, 25 Haziran. Olmadı, Belgrad Ormanı'nda ağacın altında talim şeyimizi oraya gömdük, çıkacağız sokağa..." açıklaması ile çok konuşulmuş hatta hakkında soruşturma başlatılmıştı.

YAYINDA NELER SÖYLEMİŞTİ? (VİDEO)

Maranki, soruşturmanın ardından Yeni Akit gazetesinde kaleme aldığı köşe yazısında, ağacın altına gömdüğü ‘talim şeyi'nin silah değil ‘öfke' olduğunu ileri sürerek geri adım atmıştı.

Ahmet Maranki'nin gündemden düşmeyen sözlerine Habertürk yazarı Sevilay Yılman'dan ses getirecek bir yorum geldi. Sosyal medyada bu tip insanların fazlaca olduğuna dikkat çeken Yılman, "Üç beş takipçisi, izleyeni olunca horoz kesilirler, asarlar, keserler, atıp tutarlar, ama karşılarında bir savcı gördüklerinde anında tavuklaşırlar..." ifadelerini kullandı.

İşte Sevilay Yılman'ın bugünkü yazısından "Maranki de horozken tavuğa dönüşenlerdenmiş!" başlıklı o bölüm:

ADAM alenen tehdit savurdu ekranlardan... “24 Haziran’da istediğimiz sonuç çıkmaz ise Belgrad Ormanı’na ağacın dibine gömdüğümüz talim için şeyleri çıkartır sokağa çıkarız” dedi.

Buram buram kışkırtıcılık, buram buram nefret kokan bu ifadeler üzerine kıyamet koptu. Küçükçekmece Savcılığı, soruşturma açtı hakkında. Biz “Ne zaman ifadesi alınacak ve savcılık ne yapacak?” diye beklerken Ahmet Maranki denilen vatandaş gazetedeki köşesinden, “Benim silahla işim olmaz! Belgrad’a gömdüğümüz dediğim şey öfkemizdi” deyip güler misin ağlar mısın bir duruma sebep oldu.

Bir sürü şey söylenebilir bunun üzerine ama değmez. Çünkü böyle insanlardan her yerde var. Bakın sosyal medyaya... Özellikle Twiter’a... Yığınla var bu tiplerden.

Üç beş takipçisi, izleyeni olunca horoz kesilirler, asarlar, keserler, atıp tutarlar, ama karşılarında bir savcı gördüklerinde anında tavuklaşırlar...

Sevilay YILMAN / HABERTÜRK

Öte yandan Habertürk yazarı Fatih Altaylı da Maranki'nin bu sözlerini köşesinde değerlendirdi.

"Yıllarca “çakma” doktorluğunu yutturan adam, “Bunu da yuttururum elbet” diye düşünmüştür haklı olarak." diyen Fatih Altaylı "Ben yutmam" dedi.

Fatih Altaylı bugünkü köşesinde şu ifadeleri kullandı:

MARANKİ ORMANA NE GÖMDÜ DERSİNİZ!

BELGRAD Ormanı’na silah gömmüş havası yaratan “çakma” profesör Ahmet Maranki, sıkışınca tüm benzerleri gibi çark etti.

“Belgrad Ormanı’na gömdüğümüz şey öfkemizdi” demiş.

Aferin.

Yıllarca “çakma” doktorluğunu yutturan adam, “Bunu da yuttururum elbet” diye düşünmüştür haklı olarak.

Yutar mıyız?

Ben yutarım.

Çünkü Maranki gibi biri Belgrad Ormanı’na silah gömdüyse eğer emin olun ki, o silahlar da “çakma” dır.

Ancak bu açıklama ve bu kıvırmayla anlıyoruz ki, Maranki Belgrad Ormanı’na aslında “haysiyetini” gömmüş.

Gömdüğü yeri bulabilirse gidip çıkarmasını tavsiye ederim.

Biraz kirlenmiş, biraz çamura bulanmış olabilir.

Ama yine de hiç yoktan iyidir.

Fatih ALTAYLI / HABERTÜRK