Altın Koza Film Festivali heyecanı başladı!

Adana’da bu yıl 15-21 Eylül tarihleri arasında 21.’si organize edilecek olan; ‘Altın Koza Film Festivali’ kapsamında düzenlenen; ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda toplam 12 film, 350 bin TL’lik büyük ödül için yarışacak.

Altın Koza Film Festivali heyecanı başladı!
12 FİLM FİNALE KALDI

Akşam'dan Soner Kan'ın haberine göre Adana Büyükşehir Belediyesi’nce 15-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivale, bu yıl da yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor. Reha Erdem’in jüri başkanlığını üstlendiği ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise, eleme heyecanı yaşandı. Başvurusu yapılan 45 eser arasında toplam 12 film, finale kaldı. ‘En İyi Film’ seçilecek olan çalışma, aynı zamanda da 350 bin TL’lik büyük ödülün de sahibi olacak.

‘BALIK’ BÜYÜK ÖDÜLE ADAY
Reha Erdem ile birlikte Nida Karabol, Mehmet Fazıl Coşkun, Ahu Türkpençe, Ayberk Pekcan ve Tamer Çıray tarafından değerlendirilecek filmler arasında Derviş Zaim imzasını taşıyan; ‘Balık’ da yer alıyor. Yarışmaya Mahur Özmen, ‘Beni Sen Anlat’ adlı filmi ile katılırken, Nisan Dağ ve Esra Saydam -‘Deniz Seviyesi’, Halil Özer -‘Firak’, Kenan Korkmaz -‘Gittiler: Sair ve Meçhul’, Ertan Velimatti Alagöz -‘İçimdeki Balık’ ile jüri karşısına çıkacak.

İŞTE FİNALE KALAN FİLMLER
Büyük ödül için yarışacak diğer yönetmen ve filmleri ise şöyle; “Murat Düzgünoğlu -‘Neden Tarkovski Olamıyorum?’, Görkem Şarkan -‘Nergis Hanım’, Ozan Açıktan – ‘Silsile’, Nesimi Yetik – ‘Toz Ruhu’, Onur Aydın – ‘Yağmur-Kıyamet Çiçeği’, Evren Erdem – ‘Yola Çıkmak’. Finale kalan 12 filmden 7’si ilk film olarak öne çıkıyor. Yine filmlerden 8’inin ‘Türkiye prömiyeri’ de festival kapsamında yapılacağı bildirildi.

21. Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenecek olan; ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl 12 film, 350 bin TL’lik büyük ödül için yarışacak.