Altınordu'ya piyango vurdu!

Kırmızı-lacivertlilere hem İstanbul’dan hem Ankara’dan iki önemli müjde geldi...

Altınordu'ya piyango vurdu!
Yeni Asır'dan Görkem Türkyılmaz'ın haberine göre Altınordu, altyapıya yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladı. Kırmızı-lacivertliler, sezon başında Bundesliga ekibi Freiburg'a gönderdiği Çağlar Söyüncü'nün, Alman Ligi'nde en iyi savunma oyuncularından biri olarak dikkat çekmesiyle gurur duyan Şeytanlar, Başakşehir forması giyen Cengiz ile de aynı duyguyu yaşarken, bu oyuncudan kasayı doldurma fırsatı da buldu. Kırmızı-lacivertlilerin İstanbul ekibine, "Başka kulübe satılması halinde bonservis bedelinin yüzde 30'unu alma" şartıyla 700 bin euro karşılığında verdiği Cengiz Ünder, performansıyla değerini üçe katladı. Başta Beşiktaş olmak üzere bir çok kulübün transfer listesinde yer alan Cengiz'in piyasa değerinin şu anda 2 milyon euronun üzerinde olduğu belirtiliyor.

Spor Toto Süper Lig Lideri Başakşehir'in, takipçisi Beşiktaş ile oynadığı maçta attığı şık golle transfer vitrininin en önüne çıkan Cengiz'in satışı halinde, Altınordu'nun kasasına yine 700 bin euro dolayında bir rakam girecek. Beşiktaş'ın Cengiz konusunda Başakşehir'in nabzını yokladığı, ancak şu anda teknik direktör Abdullah Avcı'dan onay çıkmadığı belirtiliyor

Kaya'dan Özkan'a destek sözü

Altınordu'nun Torbalı'da yapımı devam eden Metin Oktay Tesisleri, geçen ay Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir kulüplerinin başkanlarıyla yaptığı toplantıda da gündeme gelmişti. Başbakan Yıldırım'ın, projesinin desteklenmise için yeşil ışık yaktığı tesisin önceki gün önemli konukları vardı. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torlabı Belediye Başkanı Yaşar Görmez ve İZVAK Başkanı Ali Erten ile birlikte Metin Oktay Tesisleri'ni ziyaret etti. 80 dönüm arazi üzerindeki sahaları, 14- 18 yaş arası oyuncuların konakladığı tesisleri gezen, genç oyuncularla tek tek tanışan ve öğle yemeğinde birlikte olan Kaya, Altınordu AŞ Başkanı Seyit Mehmet Özkan'dan Altınordu Futbol Kulübü misyon, vizyon, yapılanma ve hedefleri ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Tesisleri tamamen öz kaynaklarıyla yaptıklarını ifade eden Özkan, Türkiye'de benzeri olmayan Futbol Meslek Okulu'nun bulunduğu Metin Oktay Tesisleri'nin geliştirilmesi için B Takım Lojmanı, iki adet çim saha ve futsal salonuna ihtiyaç duyduklarını belirtti ve düzenledikleri uluslararası turnuvalara gelen ve her zaman kendilerine manevi güç veren Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti. Altınordu'nun Metin Oktay Tesisleri'nde yapılmasını istediği projelerle ilgili detaylı bir dosyayı İZVAK aracılığıyla en kısa zamanda kendisine gönderilmesini isteyen AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "Türk futbolunun gelişimi için Altınordu gibi projelerin desteklenmesi gerek.

Burada gördüklerimizden etkilenmemek mümkün değil. Bu tesislerin gelişimi için ne gerekiyorsa yapacağız. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'dan aldığımız destek ve güçle İzmir kulüplerinin sorunlarını çözmek için çabalayacağız, projelerin takipçisi olacağız"
dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçe sınırları içinde Avrupa çapında bir tesis yarattığı için Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'a da teşekkür ederken, "Biz üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız" mesajını verdi.

Şeytan'da tek eksik

TFF 1. Lig'de bu haftasonu deplasmanda Şanlıurfaspor ile mücadele edecek olan Altınordu'da Balıkesirspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Yusuf Abdioğlu dışında eksik oyuncusu bulunmuyor.

Kırmızı-lacivertli ekipte Yusuf Abdioğlu'nun yokluğunda savunma hattında stoper Sinan'ın yanında Ozan Tahtaişleyen veya genç Yusuf Yalçın Arslan'ın oynaması bekleniyor.

Kırmızı-lacivertliler çalışmalarına bugün Kuşadası'ndaki tesislerinde başlayacak.

Gençler Prag'da

UEFA Gençlik Ligi mücadele eden Altınordu 19 Yaş Altı Takımı, bugün Çek Cumhuriyeti'nde tur arıyor. Genç Şeytanlar, ikinci ön eleme turunda, İzmir'de 6-2 yendiği Sparta Prag ile deplasmanda karşılaşacak. Prag'daki Viktoria Zizkov Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak rövanşa avantajla çıkacak olan Altınordu, her türlü galibiyet, beraberlik ve 3 farklı yenilgide dahi turu geçerek, gruplarda ikinci sırayı alacak bir takımla eşleşecek. Antrenör Gökhan Ertunç, İzmir'deki 6- 2'lik sonuca güvenmediklerini dile getirerek, "Kazananın tur atlayacağı bir 90 dakikaya çıkıyormuş gibi hazırlıklarımızı yaptık. Avrupa Gençlik Ligi'ndeki serimizi devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Kırmızı lacivertliler, ilk turda Bulgaristan'ın Levski Soyfa takımını 5-0 ve 1-1'lik sonuçlarla elemişti.
Konular Spor Haberleri