Amcadan yeğenine tek kurşun!

İzmir Çiğli’de cinayet suçundan 11 yıl hapis yattıktan sonra 5 ay önce tahliye olan Turan Sert, yeğeni Şeyma Soyuipek’i göğsünden tabancayla vurup öldürdü. Amca, aynı silahla intihar etti silahla intihar etti.

Amcadan yeğenine tek kurşun!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'de Eczacı Hakan Kılıç'ın, 4 kişiyi öldürüp intihar etmesinin yankıları devam ederken bu kez Çiğli'de Turan Sert (35), yeğeni Şeyma Soyuipek'i (22) öldürdükten sonra silahla başına ateş ederek yaşamına son verdi.

Günlük ev kiralamış

Çiğli Egekent 8846 sokak 3 numaralı apartmanda dün meydana gelen olayda, 2013 yılından beri Adnan Menderes Havalimanı'ndaki bir kafede kasiyer olarak çalışan Şeyma Soyipek, 24 Ocak 2017 günü bir emlakçı aracılığıyla günlük ev kiraladı. Aynı günün akşam saatlerinde kiralanan daireye gelen ev sahibi ve emlakçı, kira kontratını imzalatmak için Soyipek'in zilini çaldı. Ancak içerden televizyonun sesi gelmesine karşın kapı açılmayınca ev sahibi kendi anahtarını kullanmak istedi. Kilidin arkasında anahtar olduğu için kapıyı açamadı. Durumdan şüphelenen emlakçı ve ev sahibi, polisi aradı.

Korkunç manzara

Çilingir yardımıyla eve giren polis, dairenin salonunda Şeyma Soyuipek ile amcası Turan Sert'in cansız bedenlerini buldu. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri tarafından yapılan incelemede, eski mahkum olan Turan Sert'in, genç kızı tabancayla göğsünden vurduktan sonra aynı silahla başına ateş ederek yaşamına son verdiğini belirledi. 7.65 çapındaki tabanca, amca Turan Sert'in cesedinin yanında bulundu.

Acı haberi alan ailenin yakınları sinir krizi geçirdi. Sert ve yeğeninin cansız bedenleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Esrar bulundu

2005 yılında Muhammet Özütok'un öldürülmesiyle ilgili hapis cezasına çarptırılan Turan Sert'in 5 ay önce cezasını tamamladıktan sonra tahliye edildiği öğrenildi. Sert'in yeğeni ile aynı evde ne aradıkları ve o evi niye tuttukları henüz belirlenemedi. Polisin evde yaptığı araştırmada bir miktar esrar ve amfetamin maddesi bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Aile soyadını değiştirmiş

Şeyma Soyuipek'in ailesi, yıllar önce Sert soyismini değiştirdi. Aile Sert yerine Soyipek soyadını aldı.