Ameliyatlık 1.5 milyon obez var

Obezite ve Metabolizma Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murat Üstün, Türkiye'de her 3 kişiden 1'inin obez grubunda olduğunu belirterek, "Obezite cerrahisi gerektirecek ağırlıkta olan hasta sayısı ortalama 1.5 milyon civarında" diyor.

Ameliyatlık 1.5 milyon obez var
Takvim'de yer alan habere göre Dünya şişmanlıyor; hastalıklar artıyor. Obezite ve Metabolizma Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murat Üstün, Türkiye'de her 3 kişiden 1'inin obez grubunda olduğunu belirterek, "Obezite cerrahisi gerektirecek ağırlıkta olan hasta sayısı ortalama 1.5 milyon civarında" diyor. Obezite ameliyatının mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini söyleyen Dr. Üstün, şöyle devam ediyor: "Vücut kitle endeksi değeri 40'ın üzerine çıkmış hastalar için kalıcı kilo kaybını sağlayabilen tek yöntem obezite cerrahisidir. Bu ameliyatlardaki amaç kiloların yanı sıra hastalıkları da ortadan kaldırmaktır."

Ameliyatlık 1.5 milyon obez var


6 yıl önce obezite ameliyatı geçiren Serap Demirtaş (46), "Adeta yeniden doğdum" dedi. Demirtaş, "Ölümcül obezite sınırlarına ulaşmıştım. 158 kiloyla ameliyata girdim. 96 kilo vererek hedefime ulaştım" diye konuştu.

Ameliyatlık 1.5 milyon obez var - Resim : 2