Ameliyatsız yöntemlere ilgi artışı

Ameliyatların genel olarak daha belirgin bir etkinliği olmakla birlikte, iyileşme süreleri, iş günü kayıpları, oluşan şişlik ve morluk gibi nedenlerle hastalar tarafından tercih edilme sıklıkları azalmaya başladı.

Ameliyatsız yöntemlere ilgi artışı
Akşam'dan Şevval Özçelik'in yazısı...

İstatistikler, son yıllarda ameliyatsız yöntemlerin uygulanmasındaki artış hızının, ameliyatlı yöntemlere göre 8-9 kat daha fazla olduğuna işaret ediyor. Bunda tekniklerin etkinliğinin kanıtlanmış olması kadar iyileşme süreçlerinin hızlı oluşunun da payı bulunuyor. Ameliyatların genel olarak daha belirgin bir etkinliği olmakla birlikte, iyileşme süreleri, iş günü kayıpları, oluşan şişlik ve morluk gibi nedenlerle hastalar tarafından tercih edilme sıklıkları azalmaya başladı. Bu noktada yüksek teknolojili cihazlar yüksek etkinliklerinin yanında gündelik hayatı olumsuz etkilememe özellikleriyle de tercih nedeni oluyor.

En çok alt yüz ve üst boyunda etkili

Thermaperfect uygulaması özellikle alt yüz ve üst boyun bölgesinde etki yaratarak çene hattını keskinleştiriyor ve kırışıklıkların azalmasına yardım ediyor. Üst göz kapağında da etkili olan bu uygulamanın; kol ve üst bacak içinde derinin toparlanması, karında sıkılaşma, kalça ve bacaklarda toparlanma gibi etkileri bulunuyor. Dikkat çekici bir başka yanınınsa selülitin iyileştirilmesine yaptığı katkı olduğu belirtiliyor.

Isının gücü ciltte germe etkisi yapıyor

Cihaz, güvenlik parametreleri yüksek tutulmuş, istenilen derinlikte, derinin bağ dokusunu veya daha derin dokuları radyofrekansla ısıtarak etki etme prensibiyle çalışıyor. Böylece kolajen ve elastin liflerinin boylarını kısaltarak hem germe etkisi yaratıyor hem de yeni kolajen oluşumunu tetikliyor.

İleri derecede sarkmalarda etkili değil

Cihazın ileri derece sarkma ve gevşemesi olan yaşlı yüzlerde tek başına yeterli olmadığı belirtiliyor. Bu olgularda cerrahinin tercih edilmesi, hastanın cerrahiyi kabul etmemesi halindeyse sınırlı katkı sağlayacağı belirtilerek işlemin dolgu toksin uygulamalarıyla birleştirilmesi öneriliyor. Kalp pili olanlar ve aktif kemoterapi-radyoterapi gibi kanser tedavisi görenler bu teknikten yararlanamıyor.

Merak ettiğiniz sorular

** Uygulama sırasında acı, ağrı ve morarmayla karşılaşılır mı? Cihazın uygulanması sırasında, uygulandığı bölgede ısı ve hafif batma hissi beklenir. Ayarlar bunun şiddetine göre yapılır. Morarma ve şiddetli ağrı beklenmez.

** İşlemin ortalama süresi nedir ve etkisi ne kadar sürer? Yüzde yaklaşık 1 saat sürer. Vücut uygulamalarında bu süre uygulanan bölgenin genişliğine göre uzayabilir.

** Etkisi ne zaman ortaya çıkar? 2 hafta sonra kolajen değişiklikleriyle başlayıp 3-4 ay içinde maksimum düzeye ulaşır. Bazı hastalarda uygulama biter bitmez işlemin yapıldığı bölgede belirgin bir düzelme olabilir.

** Günlük yaşama ne kadar sürede dönülebilir? İşlem biter bitmez günlük yaşama hatta işe dönüş mümkündür.

** Uygulamanın tekrarına ihtiyaç var mıdır? Uygulamanın üstünlüğü paket seans bittikten sonra etkinliği 2 yıl civarında olduğu için bu sürenin sonunda tekrarlanması halinde azalan etki güçlendirilebilir.

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 
Konular Kadın / Bakım