Amerika'dan yeni Kaşıkçı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Washington Post gazetesinin Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) Cemal Kaşıkçı'nın öldürülme emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı haberlerini yalanladı.

Amerika'dan yeni Kaşıkçı açıklaması
İHA'nın haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, İstanbul'da Suudi Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında çıkan haberler üzerine açıklamada bulundu. Sözcü Nauert, İstanbul'da Suudi Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde CIA'nın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı sorumlu tuttuğu yönündeki haberleri yalanladı. Nauert, "ABD hükümetinin nihai bir sonuca vardığını gösteren son rapor ve haberler yanlış ve gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Sözcü Nauert, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Kaşıkçı, cinayetiyle ilgili çok sayıda cevapsız soru var. Dışişleri Bakanlığı olarak konuyla ilgili tüm gerçeklerin ortaya çıkarılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine karışan sorumluları ortaya çıkarmak için diğer ülkelere ile de çalışmaya devam edeceğiz. Planlanan cinayete bağlı olanları sorumlu tutmak için ek tedbirler almaya devam edeceğiz. Ve bunu, ABD ile Suudi Arabistan arasındaki önemli stratejik ortaklık ilişkilerimizi sürdürerek yapacağız.”