Amerikalı damadı bulana 100 bin dolar!

11 yıl önce Panama bayraklı transatlantikle balayına çıkan ve Kuşadası Limanı’nda ortadan kaybolan ABD’li George Allen Smith’in ailesi, olayı aydınlatacak kişiye 100 bin dolar ödül verecek.

Amerikalı damadı bulana 100 bin dolar!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Bahama bayraklı 'Brillance Seas' adlı transatlantik gemiyle 11 yıl önce balayına çıkan ve geldiği Aydın'ın Kuşadası Limanı'nda kaybolan 27 yaşındaki George Allen Smith'in cinayete kurban gittiğine inanan ABD'deki ailesi, olayın aydınlatılmasına yardımcı olacaklara 100 bin dolar ödül vereceklerini duyurdu. İspanya'nın Barcelona kentinden 27 Haziran 2005 sabahı denize açılan Bahama bayraklı ünlü transatlantik 'Brillance Seas', Akdeniz'de çeşitli limanları ziyaret ettikten sonra 5 Temmuz 2005'te Kuşadası'na yanaştı.

Kan izleri bulundu

Bu arada temizlik ekipleri bir kamarada kan izleri gördü. Kamarada yolculuk yapan ABD'li çiftten 26 yaşındaki Jennifer Carly Hagel Smith, aşırı alkollü ve yarı baygın halde bulundu. Eşi 27 yaşındaki George Allen Smith ise bulunamadı. Kaptanın başvurusuyla Türk yetkililer gemiye çıkarak inceleme yaptı.

Yapılan incelemede güverte, filika ve kamarada kan ve tırnak izleri tespit edildi. Gencin öldürülüp suya atılmış olabileceği kanısına varan Türk yetkililer, olayın uluslararası sularda meydana geldiğini varsayarak Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdi. Kayıp gencin eşi Carly Hagel Smith ise İzmir'den Kuşadası'na çağrılan ABD Konsolosluğu yetkililerine teslim edildi. FBI'ın devraldığı soruşturmada çiftin 4 erkekle birlikte içki partisine katıldığı ortaya çıktı.

'Dosya rafa kaldırıldı'

Türk polisinin Kuşadası'nda, FBI'ın ise Amerika'da 11 yıl boyunca sürdürdüğü soruşturmada ilerleme sağlanamayınca dosyanın rafa kaldırıldığını söyleyen kayıp gencin ABD'de yaşayan ailesi, medya kuruluşlarından yardım istedi. Anne Mauren Smith, "Olayın aydınlatılması için bugüne kadar 600 bin dolar harcadık. FBI'ın soruşturmayı tekrar başlatması yeni delillere bağlı. Oğlumuz Temmuz 2005'te, balayında denizde öldürüldü. İlk soruşturma Kuşadası polisi tarafından gerçekleştirildi. Sonra FBI soruşturmayı devraldı. 11 yıl süren soruşturma bize de 600 bin dolara mal olmasına rağmen suçlular bulunamadı. Cinayet sonrası ilk nokta Türkiye. Orada tercüman, Kuşadası polisi, liman acentesi gibi çok değerli tanıklar bulunabilir. George'un ortadan kaybolmasından sorumlu kişilerin mahkum edilmesine yol açacak bilgi için 100 bin dolar ödül vereceğiz" dedi.

Afişler de hazırlatan aile, sosyal medyadan da olayla ilgili bilgisi olanların kendileriyle temasa geçmelerini istedi.

'ŞİRKET OLAYI ÖRTBAS EDİYOR' İDDİASI

Cinayeti gemi şirketinin örtbas ettiğini iddia eden Smith ailesi mektuplarında FBI'ın, George'un cinayetiyle ilgili soruşturmayı tekrar başlatması için destek beklediklerini belirterek, "George'a 4 bin 152 gündür haksızlık yapılıyor" dedi.