Amine Gülşe oyunculuğu çok sevdi

İlk dizisi ‘Asla Vazgeçmem’de başrol oynayan 2014 Türkiye Güzeli seçilen Amine Gülşe, kariyeri ve oyunculuğu hakkındaki geleceğe dair tüm planlarını tek tek anlattı.

Amine Gülşe oyunculuğu çok sevdi
Amine Gülşe'nin Akşam'da yayınlanan röportajı..

Türkiye’nin yeni güzellik kraliçesini yakından tanıyalım istiyoruz. Babanız Iraklı, siz İsveç’te doğdunuz. Nasıl bir ailede büyüdünüz?

Ben hayatım boyunca çok güzel bir yaşam sürdüm. Bunu tabii ki de güzel aileme borçluyum. Yurtdışında büyümeme rağmen kültürümüzü, aile terbiyesini, hep saygılı davranmayı eksiksiz öğrendim. İsveç’te akrabamız yoktu, o yüzden aile olarak çok iç içe, birbirimize düşkün bir yapıdaydık. Birbirimize destek olan ve seçtiğimiz yolları saygıyla anlayışla karşılayan bir aileyiz. Bende ileride bir aile kurduğumda, böyle güzel bir tablo olması için elimden geleni yapacağım.

PSİKOLOJİ OKUMAK İSTİYORUM 

Liseyi İsveç’te International High School Of The Gothenburg Region’da okudunuz. ‘Üniversiteye gitmeyi düşünüyorum. Ama hangi bölümü seçeceğime henüz karar veremedim’ diyorsunuz bir röportajınızda.  Çocukluk hayalinizin de hosteslik olduğunu biliyoruz. Şimdi eğitiminizle ilgili bir karar verebildiniz mi?
Çok doğru liseyi İsveç te IHGR´da bitirdim, mezun olduktan sonra ‘çocukluk hayalim’ olan hostesliği yapmayı düşündüm ama sonra o da olmadı. Çünkü ben aileme çok düşkün bir kızım ve hostesliğin beni ailemden biraz da olsa uzaklaştırmasından korktum, bu yüzden okumamaya karar verdim. İleride üniversitede okumak istediğim bölüm psikoloji.

‘Asla Vazgeçmem’ dizisinden teklif nasıl geldi?
Miss Turkey seçildikten sonra bana teklifler gelmeye başlamıştı, Ajansım ‘Blackswancasting’ gelen senaryoları değerlendirerek bana bildirdi. Bu da onlardan biriydi senaryoyu okudum. Oynamamı istedikleri karakteri çok sevdim ve teklifi kabul ettim.

İlk dizi çalışmanız olmanız nedeniyle oynamaya karar verirken zorlandınız mı?
Tabii ki de çok stresliydim. ‘Nasıl olur?’ diye düşünmedim değil ama iyi ki de bu yolu seçmişim diyorum. 

NUR’UN İNATÇILIĞI TAM BEN 

Dizideki rolünüzden bahseder misiniz?
Karakterimin ismi Nur… Adana’da babasıyla yaşamakta ama babası vefat ettikten sonra İstanbul‘a halasının yanına gider. Orada yıldırım aşkına tutulur ve o aşkın ona neler yaşattığını görür. Nur, sakin görünen inatçı bir kızdır. Sevdiklerine karşı sevecen ama haksızlığa hiç gelemeyen biri.

Nur sakin ve kendi başına bir kız. Canlandırdığınız karakterle aranızda benzerlik var mı?
Ben Nur karakterini çok sevdim, kendime çok benzetmiyorum ama inatçılığı tam ben. 

Tolgahan Sayışman’la sette anlaşabiliyor musunuz?
Evet, Tolgahan sağ olsun sette bana çok yardımcı oluyor. İlk dizim olduğunu biliyor ve bana çok destek veriyor. Kendimi şanslı hissediyorum çünkü setteki tüm oyuncular bana çok destek ve yardımcı oluyorlar.

Tecrübeli oyuncularla çalışıyorsunuz. Yapamazsam diye korktunuz mu hiç?
İlk günler biraz çekiniyordum açıkçası ama öyle güzel bir oyuncu kadrosu var ki tam bir aile olduk, herkesin desteği başka… Bu durum beni çok mutlu ediyor sağ olsunlar. Böyle iyi oyuncularla çalışmamın benim oyunculuğumu daha da güçlendireceğinden eminim.

MERDİVENİN DAHA İLK BASAMAĞINDAYIM

Siz de güzellik yarışması sonrası oyunculuğa başlayıp dizi sektörüne girenlerdensiniz. Bu alanda kendinizi nasıl görüyorsunuz?
Oyunculuğun daha başındayım. Merdivenin ilk basamağındayım diyebiliriz. Çok çalışıyorum. Yayımlanan her bölümü izlerken ‘daha iyi nasıl olabilirim’ düşüncesiyle güzel yerlere gelmeyi umut ediyorum. İnşallah öyle de olur.

Sette deneyimli oyuncular tarafından nasıl karşılandın? 
Çok iyi karşılandım. Herkesle çok güzel ilişkiler kurdum. Oyunculuğuma çok şey katıyorlar, şanslıyım kadro süper ve ben çok mutluyum.

Zorlandığın sahneler oldu mu?
Tabii ki oldu…

BİR ERKEK BENİ ETKİLEMEYE ÇALIŞMASIN 

Herkes tarafından güzel bulunuyorsun ama senin beğenmediğin fiziksel özelliğin var mı?
Kendimle barışık bir insanım. O yüzden beğenmediğim bir yerim yok.

Kendinize bir kariyer planı yaptınız mı?
Tabii ki de ajansım kariyer planlamamı yapıyor. Bu konuda ajansıma güvenim sonsuz. Şu an bir diziye başladım ve odak noktam şu an o… Her şeyi bir kenara bıraktım ve oyunculuğumda en iyi şekilde çalışarak her gün daha da iyi olmayı hedefliyorum. Allah utandırmaz inşallah.

Bir erkeğin ilk görüşte sizi etkileyebilmesi için ne yapması gerekir?
Kendi olsun yeter, beni etkilemeye çalışmasın.

Aşk için nelerden vazgeçersiniz?
Bu konuda o kadar tecrübeli değilim, o yüzden bir şey söylemem doğru olmaz.
Konular Röportaj