ANAR Araştırma'ya haciz şoku!

Önemli seçim araştırmalarına imza atan ANAR’ın bağlı olduğu şirketin hisselerine haciz konuldu. 27 Şubat günü yapılan haciz işlemi Yimpaş’ın borçları nedeni ile yapıldı. Hisselerin icra yolu ile satışının önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.

ANAR Araştırma'ya haciz şoku!
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre YİMPAŞ Holding’den alacağı olan iki kişi çeşitli zamanlarda alacak davaları açtı. Yapılan yargılamalar sonrası borçlu tarafın ödeme yapmasına hükmedildi. Ancak YİMPAŞ’ın gayrimenkulleri üzerinde çok sayıda haczin olduğunu gören alacaklı avukatları bu kez YİMPAŞ’ın sahibi olduğu şirketlere yöneldi. Söz konusu şirketlerden biri Atlas Nehir İletişim A.Ş. oldu. YİMPAŞ’a ait olan Atlas Nehir, ANAR Araştırma’nın (ANAR Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi Limited Şirketi) da yüzde 99,4 hissesine sahip.

İKİ GURBETÇİ ALACAKLI

Yurtdışında yaşayan ve YİMPAŞ’dan alacaklı olan Fadime Alegöz ve Zekiye Parlak adına İstanbul İcra Müdürlüğü’ne yapılan başvuruda bulunuldu. 35. İcra Müdürlüğü’nün yürüttüğü işlem sonrası, ANAR’ın sahibi Atlas Nehir şirketine ait ortaklar pay defteri talep edildi. Verilen sürede şirkete ait ortaklar pay defteri icra müdürlüğüne getirildi. Alacaklılar avukatı Av. Özlem Karaca, haciz işlemi sırasında “Atlas Nehir İletişim A.Ş.’nin ortaklar pay defterindeki hissesi üzerinde, alacağı karşılayacak miktarda haciz şerhi işlensin” dedi. Talebi yerinde gören icra müdürlüğü Fadime Alegöz’ün 122.289, Zekiye Parlak’ın 339.858 TL’lik alacağı için hisselere haciz şerhi koydu.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Dursun Uyar’ın yönetim kurulu başkanı olduğu şirket hisselerine uygulanan hacze, borçlu tarafın 7 gün içinde itirazda bulunma hakkı var. Eğer bu süreçte itirazda bulunulmazsa, hisselerin icra yolu ile satışı gündeme gelecek. Bunun için de öncelikle, bilirkişi incelemesi ile kıymet takdiri yaptırılacak. Bir başka ifade ile şirketin hisselerinin değeri belirlenecek. Kıymet takdirinin yapılamasından sonra belirlenecek günde hisselerin icradan satışı için ihale yapılacak.

ATALAY ESKİ KOORDİNATÖR

Seçim anketleri başta olmak üzere bir dizi kamuoyu araştırması yapan, ANAR sektörün önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Şirketin sitesinde yer alan bilgilere göre ANAR’ın referans listesinde siyasi parti olarak bir tek Ak Parti yer alıyor. Türkiye genelinde birçok belediye ile de çalışan ANAR, Dünya Bankası, BM’ye bağlı UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) gibi kurumlar ile de çalışıyor. AK Parti sözcüsü Beşir Atalay da bir dönem ANAR’ın Koordinatörü olarak görev yaptı. 

145 DOSYADA 8 MİLYON EURO

Haciz işlemi yapılan dosyalarına ilişkin yargılamanın yıllar sürdüğüne işaret eden Av. Engin İsmail Köse “Yimpaş’a karşı Almanya ve Türkiye’de açılan ve sonuçlanan çok sayıda davamız var. 145 dosyadaki toplam alacak 8 milyon Euro seviyesinde. Şirketin gayrimenkullerine haciz konuldu ancak, bunlar, şirketin yüksek vergi borçları nedeniyle satılamıyor. Devlet hem kendi alacağını tahsil etmediği gibi hem de bu hacizli malların satış işlemini başlatmadığı için bizlere engel oluyor." dedi.

Son çare olarak Yimpaş’ın 3 ana şirketi için 3 tane iflas davası açıldı. Bu davalara ait borçları ödenmez ise Yimpaş’ın ana şirketleri İflas edecek.