Ankaralılara kötü haber: 2 gün metro yok!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, metroda bakım esnasında yaşanan kazayı yerinde inceleyerek, "Bu deneme seferleri sırasında ihmalden dolayı olan bir kaza. Hasar biraz büyük. En az iki gün sıkıntı var” dedi.

Ankaralılara kötü haber: 2 gün metro yok!
Milliyet'in haberine göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kazanın meydana geldiği Ulus makasa gelerek incelemelerde  bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Tuna, böyle bir  kazada can kaybı ve yaralı bulunmamasının teselli olduğunu söyledi.

Metronun normal seferine dönmesi için çaba gösterdiklerini belirten  Tuna, "Hasar biraz büyük. En az iki gün sıkıntı var. Daha incelemeler devam ediyor. İncelemelerin neticesinde iki günden fazla bir süreye de etki edebilir.  Onu da otobüs seferlerimizle takviye edeceğiz." diye konuştu.

Mustafa Tuna, çalışmaların devam ettiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Ulaşımı pazartesi gününe yetiştirmeye gayret ediyorlar. Daha raylardaki hasarların tamiratının ne kadar süreceğini vagonlar kalktıktan sonra  göreceğiz. Bunun neticesinde ne kadar sürede bu tamiratın yapılacağı da ortaya  çıkmış olacak. Temennimiz az hasar çıkmış olması."

Bir basın mensubunun "Normal yolcu taşımacılığı sırasında böyle bir şey olması mümkün mü?" sorusuna Tuna, "Normal yolcu taşımacılığı sırasında böyle bir şey olması mümkün değil. Otomotiv olarak onların birbirine yaklaşması sınırlı. Burada deneme seferlerinde bir ihmalden dolayı kaza olmuş." cevabını verdi.

Otobüslerle ek seferler yapılacağını ifade eden Tuna, vatandaşların  taşımacılıktaki sıkıntılardan asgari etkilenmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Başkentte, hat bakımı amaçlı çalışan iki metro treninin, Ulus makas bölgesinde bu sabah erken saatlerde kaza yapması sonucu Kızılay-Batıkent yönünde seferlere ara verildi.