Anne acısının ilacı Beşiktaş

Siyah-beyazlı kulübün renklerine gönül veren bir ailenin yürekleri burkan dramı, herkesi derinden etkileyecek...

Anne acısının ilacı Beşiktaş
Sabah'tan Fatih Doğan'ın haberine göre Arif Karataş ve oğlu Efe, Karabük maçına gitmişti. Bu sırada epilepsi nöbeti geçiren anne Çiğdem Karataş, kalp ve solunum durması nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı. Üç gün sonra da vefat etti.

Baba Karataş'ın "Oğlumun ilacı Beşiktaş" çağrısına kulüp duyarsız kalmadı ve Antalya maçı için davet yolladı Minik Efe, Vodafone Arena'da yarın futbolcularla birlikte sahaya çıkacak ve 43 bin Kartal acısına ortak olacak.

Çiğdem Karataş, 10 Eyül'de eşi Arif ve oğlu Efe'yi Beşiktaş- Kardemir Karabükspor maçına yolladı.

Ancak dönüşte mutlu bir kucaklaşma değil, hüzün ve acılı bir karşılama vardı. Çiğdem Hanım, geçirdiği epilepsi nöbeti nedeniyle kalp ve solunum durması sonucu yoğun bakıma alındı. 13 Eylül'de de hayata gözleri yumdu. Baba Arif Karataş ise oğlunun anne acısını hafifletmek için çözümü Beşiktaş'ta buldu. Çünkü Beşiktaş ile mutluluk kadar acıyı da paylaşmak inandığı ve bildiği bir duyguydu.

HER BABA-OĞUL BİRLİKTE MAÇ İZLEMELİ

Bir arkadaşı aracılığıyla, duygularını kaleme alarak Beşiktaş TV'ye ulaştı. Oğlu için bir şey istiyordu… "Eşim, 'Her çocuk babasıyla birlikte maç izlemeli' dediği için tribündeydik. Efe, şu anda annesinin yokluğunu çok hissediyor ve üzüntüsünü yaşıyor. Beşiktaş'ın herhangi bir karşılaşmasında Beşiktaşlı futbolcularla sahaya çıkması; ona moral verecek, acılarını biraz daha hafifletecektir. Oğlumun ilacı da Beşiktaş" diyordu.

BJK TV VE KULÜP PERSONELİ SEFERBER OLDU

Beşiktaş TV'nin genel müdürü, genel yayın yönetmeni ve tüm kulüp personeli, baba Karataş'ın isteğini yerine getirmek için seferber oldu. Ve şimdi Efe, üzerinde Beşiktaş forması ile 43 bin Beşiktaşlı'nın huzurunda takımla birlikte Vodafone Arena'da oynanacak Antalyaspor maçında sahaya çıkacak. 43 bin Beşiktaşlı'nın yüreğinde ve Arena'nın muhteşem atmosferinde annesinin hasretini, acısını dindirmeye çalışacak. Bir minik Kartal, babasının isteğiyle, sevinci de acıyı da teselliyi de Beşiktaş Vodafone Arena'da yaşayacak.

QUARESMA İLE TANIŞMAYI ÇOK İSTİYOR

Eşinin 2012'den bu yana epilepsi hastası olduğunu belirten hüzünlü baba Arif Karataş, yaşananları şöyle anlattı: "Hastalığının ilk zamanları çok ağır geçti ancak son 1 yıldır iyiydi. 10 Eylül günü Lüleburgaz'a bir yakınımızın düğününe gitti. Biz de gidecektik ama maçta olmamızı istedi. Özellikle 'Baba evi' isimli belgeseli izledikten sonra Efe'nin stat ve tribün kültürüne sahip olmasını çok istiyordu. Hep şunu söylüyordu: 'Her çocuk babasıyla birlikte maça gitmeli.' Ben de yaşananların Efe'de Beşiktaş'a karşı kötü bir his oluşturmaması adına kulübe başvuru yaptım. Şu an çok ama çok heyecanlı. Quaresma ile tanışmayı ve elini tutmayı çok istiyor."
Konular Spor Haberleri