Anne karnında ikizini yuttu!

Hindistan’ın Mumbra şehrinde görev yapan Dr. Bhavna Thorat, 19 yaşındaki bir anne adayının rutin muayenesi sırasında bir anormallik olduğunu fark etti.

Anne karnında ikizini yuttu!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Hindistan'da bir bebek karnında başka bir bebekle doğdu. Doğumdan 9 gün sonra ikizinin karnında olduğu anlaşılan bebek doktorları da aileyi de şaşırttı.

Fetüsün kollarını, bacaklarını ve içinde beyin olan küçük kafasını görebildiğini belirten Dr. Thorat, bu ikiz kardeşin kafatasının gelişmediğini de açıkladı.

150 gramlık bebek çıkarıldı

Karnındaki yarı gelişmiş ikiz kardeşi keşfedilen yeni doğmuş bebek, içindeki fetüsün ameliyatla alınabilmesi için Titan Hastanesi’ne nakledildi.

Başarılı geçen operasyon sonrasında 7 santimetre uzunluğunda ve 150 gram ağrlığında olan fetüs, yeni doğmuş bebeğin karnından çıkarıldı. Annenin ve henüz adı konmayan yeni doğmuş bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
5 milyonda 1 rastlanıyor

Doktorlar, yarı gelişmiş ikiz kardeşini karnında taşıyarak doğan bebeğin ‘foetus in fetu’ olarak adlandırılan bir ikiz hamilelik vakası olduğunu düşünüyor. Çok ender görülen, gelişmemiş ceninin ikiz kardeşinin karnında bulunduğu foetus in fetu vakasının 5 milyon doğumda 1 kez gerçekleştiği ve tarihte sadece 200 vakanın kaydedildiği belirtiliyor.