Annenin 'Evladımı istiyorum' feryadı!

Ege İhracatçı Birlikleri'nden emekli Canan Özyiğit, boşanma aşamasında olduğu eşinin, kızları Defne Özyiğit'i kaçırdığı iddiasıyla polise başvurdu.

Annenin 'Evladımı istiyorum' feryadı!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre boşanma davalarında sık sık karşılaşılan çocuk kaçırma hikayelerinde son kurban İzmirli anne Canan Özyiğit oldu.

Velayeti annede olmasına rağmen babaları tarafından kaçırılan çocuk sayıları her geçen gün artarken 7 yıldır boşanmak için uğraşan anne Canan Özyiğit de kızının velayeti kendisinde olmasına karşın babası tarafından kaçırıldığı iddiasıyla polise başvurdu.

​Görüş gününde kaçırdı

Kızını Kurban Bayramı'nın ikinci günü babasına teslim ettiğini ve bir gün sonra getirmesi gerektiği tarihte kızının getirilmediğini belirten anne Özyiğit, "ABD vatandaşı olması sebebiyle sürekli yeni davalar ve kendi hukuk kurullarını kullanarak bu işi uzatıyor. Kızımın dünyaya geldiği 2009 yılında beri boşanmak için uğraşıyorum.

Mahkeme velayetini mahkeme süresince bana verdi. Babası için de görüş günleri belirledi. Bu görüş gününde kızımı kaçırdı, getireceği gün tek başına gelip 'Kızı bir daha göremeyeceksin, onu unut artık' dedikten sonra kaçtı gitti. Kendisi Kuşadası'nda oturuyor ama ne yaptığını, nereye götürdüğünü bilmiyorum. Kızımın okula gitmesi gerekiyor ancak hiç bir okulda kaydını bulamadım, lütfen, kızımın bulunmasını istiyorum"
diye konuştu.