Annesini arayan Pınar'ın gözyaşları dinmiyor

İzmir'de ailesiyle mutlu bir hayat süren Pınar Bilir'in hayatı, annesinin kaybolmasıyla kabusa döndü. Her şeye rağmen ayakta duran Bilir, annesinin yaşadığına inanıyor.

Annesini arayan Pınar'ın gözyaşları dinmiyor
Akşam'da yer alan habere göre İzmir'de yaşayan Pınar Bilir'in annesi Ayşe Bilir, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle 2 yıl önce tedavi için götürüldüğü hastanede acil servisten kaçıp ortadan kayboldu.

TÜM EGE BÖLGESİ ARANDI

Karşıyaka'da oturan ve PTT'de çalışan 35 yaşındaki genç kadının kabusu da böyle başladı. Psikolojik tedavi gördüğü sırada rahatsızlanan anne Ayşe Bilir (70), 14 Kasım 2014'te yanında refakatçi olmadan ambulansla hastaneye götürüldü. 112 ekibi tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisine bırakılan Ayşe Bilir, kısa süre sonra yakınları yanına gelmeden binadan çıkıp kayboldu. O tarihten sonra Pınar Bilir, babası Remzi Bilir (70) ve diğer yakınları, yaşlı kadını bulmak için aramadık yer bırakmadı. Ancak Ege Bölgesi'nin hemen tüm noktaları aranmasına rağmen, Ayşe Bilir bulunamadı. Annesinin kaybolmasından sonra aramalardan sonuç alınamamasının üzüntüsünü yaşayan Pınar Bilir, asıl yıkımı babası Remzi Bilir'i kaybedince yaşadı.

AĞABEYİ BİLEKLERİNİ KESTİ

Üzüntüden sağlık durumu bozulan baba Remzi Bilir, 10 Temmuz 2015'te kalp krizi sonucu vefat etti. Genç kadın bu acıyı üzerinden ataımadan, bu kez kardeş acısı yaşadı. Şizofreni tedavisi gören kardeşi Murat Harun Bilir (40), babasının ölümünden sonra önce ilaçlarını kullanmayı azalttı, 30 Ekim 2015'te bileklerini kesip intihar etti.

ANNEMİN YAŞADIĞINA İNANIYORUM

Pınar Bilir, annesi adına 'gaiplik' başvurusu için kaybolmasının üzerinden 5 yıl geçmesi gerektiğinden, miras üzerinde işlem yapamadı. Ayşe Bilir'in, kayıp olduğu tarihten bu yana hesaplarındaki parayı hiç kullanmadığı ortaya çıktı.

BİR AN DURMAYACAĞIM

Babasının ve ağabeyinin acısını yaşayan Pınar Bilir, iki yıldır tüm aramalarına rağmen bulamadığı annesi için umudunu yitirmiş değil: "Annem yaşıyor ve beni bekliyor. Onu bulmak için hiç durmayacağım. Yaşadığına eminim..."