Annesini hayata bağladı, kendisi kansere yenildi!

Aydın'da meme kanserinden tedavi gören annesinin taburcu olduğu gün kan kanseri (lösemi) olduğunu öğrenen ve 2 yıldır tedavi gören Afra Demirel, amansız hastalığa yenildi.

Annesini hayata bağladı, kendisi kansere yenildi!
Yeni Asır Gazetesi'nden Kazım Yörükce'nin haberine göre donör bulunamadığı için geçen yıl kendi kök hücresinde yapılan ilik nakliyle hayata tutunmaya çalışan Afra'nın ölümü Aydın'ı yasa boğdu.

Efeler ilçesinde meme kanseri olan annesi Beylühan Demirel'e tedavi sürecinde en büyük desteği veren 24 yaşındaki Afra Rabia Demirel, annesinin taburcu olduğu gün amansız hastalığa yakalandığını öğrendi. 43 yaşındaki annesi Beylühan Demirel ile aynı kaderi paylaşan kızı Afra, kendisi gibi ilik nakli bekleyenler için "Umut ol kan ver" kampanyası başlattı.

5 ay süren kemoterapi tedavisinden olumlu sonuç alınınca Afra'ya ilik nakli yapılmasına karar verildi.
Ancak yeteri kadar donör adayı olmadığı için ilik bulunamadı.

Afra, kendi kök hücresinden yapılan ilik nakliyle yeniden hayata tutundu. Hayatında yeni bir sayfa açan Afra, Yeni Asır Gazetesi'ne verdiği röportajda, "Her şeye rağmen yılmayacağım. Şu an hastanede binlerce hasta gibi uygun donör bulunmasını bekliyorum. Hayatı yeniden kucaklamak istiyorum" demişti.

HASTANEYE YATTI

Hastalığı nükseden Afra, 7 ay önce tekrar hastaneye yattı. Hayat dolu olan Afra'dan üzücü haber geldi. Afra, tedavi gördüğü Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybederek ailesini ve sevenlerini üzdü. Efeler ilçesindeki Yavuz Sultan Selim Cami'nde kılınan namazın ardından Afra Demirel, Kemer Mezarlığı'nda toprağa verildi.