Antalya'da tur teknesi battı!

Antalya’da, Yat Limanı açıklarında fırtınaya yakalanan tur teknesi battı. Teknede bulunan yaklaşık 79 kişi ekipler tarafından kurtarılarak limana getirildi. Kayıp olduğu belirtilen 2 kişi aranıyor.

Antalya'da tur teknesi battı!
Milliyet'te yer alan habere göre Antalya açıklarında batan tur teknesinde 79 yolcu  kurtarılırken, 2 kişinin kayıp olduğu ihbar edildi.

Alınan bilgiye göre, Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'ndan yolcularıyla çıkan 28 metre uzunluğundaki "Kurt-C" isimli gezinti teknesi, Konyaaltı Plajı  açıklarında su almaya başladı. Kuvvetli yağmur ve rüzgarın da etkisiyle yan yatan  teknedekileri kurtarmak üzere deniz polisi, Sahil Güvenlik ekipleri ile bölgedeki  diğer tur tekneleri bölgeye hareket etti.

Yan yatan teknedeki 79 yolcu, kurtarılarak Kaleiçi Yat Limanı'na  getirildi. Teknede bulunanlardan biri yabancı, iki kişinin kayıp olduğu  belirtildi.

Kazazedelerin kurtarılmasının ardından tekne sulara gömüldü. Deniz  polisi, yaklaşık 45 metre derinliğe inen teknede kalan kimse olup olmadığını  belirlemek üzere çalışmalara başladı. Havanın kararması ve bölgedeki yüksek  dalgalar nedeniyle denizden arama çalışmalarına ara verildi.

Polis ekipleri, kıyıya çıkan olup olmadığını belirlemek üzere karadan  da sahili taradı.

Denize karışan mazottan etkilendiler

Kaleiçi Yat Limanı'na getirilen, arasında yabancı turistlerin de  bulunduğu kazazedeler, deniz otobüsleri yolcu salonu ve bilet satış merkezine  alındı. Burada kurtarılan kişilere battaniye verildi. Teknede suya karışan  mazottan etkilendikleri belirlenen 33 kişi de ambulanslarla Antalya'daki çeşitli  hastanelere kaldırıldı.

İsmini vermek istemeyen bir kazazede, falezleri ve mağaraları görmek  için yat turuna çıktıklarını belirterek, "Teknede yaklaşık 80 kişiydik. Tekne bir  anda alabora oldu, hepimiz denize düştük, kendi imkanlarımızla dubalara tutunduk." diye konuştu.

Tekneden çocuğu ile kurtarılan Muhittin Bakar da "Tekne ne olduğunu anlayamadan bir anda battı. Hepimiz denize savrulduk. Bir kadının korkudan bayıldığını gördüm." dedi.

Antalya'da tur teknesi battı!