Apple'dan yeni Touch ID patenti

Apple'ın bir kaç gün önce aldığı güç tuşuna entegre olan bir parmak izi okuyucusu patenti Touch ID bilmecesini iyice karıştırdı.

Apple'dan yeni Touch ID patenti
ShiftDelete'de yer alan habere göre Apple'ın ana ekran tuşunu kaldıracağı uzun süredir gündemde. Onuncu yıla özel iPhone'da çerçevesiz OLED bir ekran olacağı birçok analistin ortak görüşü. Fakat Touch ID'nin konumu ile ilgili netleşen bir şey yok. Apple'ın bir kaç gün önce aldığı güç tuşuna entegre olan bir parmak izi okuyucusu patenti Touch ID bilmecesini iyice karıştırdı.

Yeni iPhone'da Touch ID'nin ekrana entegre olması hem analistlerin hem de kullanıcıların ortak beklentisi. Fakat Apple'ın bu konuda verimlilik sorunları yaşadığı biliniyor. Bu sebeple ortaya çıkan bir çok görselde Touch ID ile ilgili hiç bir ipucu yok.

İlk olarak Benjamin Geskin tarafından ortaya atılan güç tuşuna entegre Touch ID fikri güçlenmeye başladı. iPhone 8 tasarımında güç tuşunun daha büyük olması böyle bir ihtimalin olabileceğini akıllara getiriyor. Apple'ın aldığı güç tuşunun içinde biyometrik algılayıcı patenti ile birlikte şirketin Touch ID konusunda farklı planları olduğunu ortaya çıktı. Fakat güç tuşunun parmak izini algılayamayacak kadar ince olması bu çözümün nasıl çalışacağı konusunda kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Apple'ın aldığı patentleri aynı yıl piyasaya sürdüğü ürünlerde kullanmaması da iPhone 8'de belirsizliğin bir süre daha devam edeceğini gösteriyor.

Apple'dan yeni Touch ID patenti