Arda Turan resmen Barcelona'da!

Barcelona, Arda Turan ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Katalan kulübü transferi resmi sitesinden Türkçe olarak "Hoşgeldin Arda" diye duyurdu.

Arda Turan resmen Barcelona'da!
CİHAN'da yer alan habere göre sezonu Şampiyonlar Ligi, La Liga ve Süper Kupa'yı alarak 3 kupayla tamamlayan Barcelona milli futbolcumuz Arda Turan'ı renklerine bağladı. Son karar 18 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçiminden sonra verilecek. Seçilecek başkan transferi onaylamazsa, Arda Turan Atletico Madrid'e tekrar satılacak.

Barcelona, Atletico Madrid'e bonservis bedeli olarak 41 milyon euro ödeyecek. Bonuslarla birlikte 41 milyon euro'ya Barcelona'ya imza atan Arda Turan, 2015-2016 sezonu öncesi gün itibariyle yapılan en pahalı transfer oldu.

2011 yılında 12 milyon euro bonservis bedeliyle Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olan Arda Turan, takımıyla La Liga, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa zaferini yaşarken bir de Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı göstermişti.

"HERKESE NASİP OLMAZ"

Transferin gerçekleşmesinin ardından NTV Spor canlı yayınına telefonla bağlanan Arda Turan'ın menajeri Ahmet Bulut, "5 senelik imza attık. Bonservisi 41 milyon euro olacak. Arda çok mutlu. Bu durum her futbolcuya nasip olmaz. Türk futbolu için çok büyük bir başarı. Ben Arda adına çok gururluyum. Barcelona ile Arda'nın transferi için 1,5 aydır görüşüyordum. Para konusunda sıkıntı olmadı. Bu hafta imza töreni olacak." dedi.

Bulut, bir soru üzerine ise "Chelsea ile hiçbir görüşmemiz olmadı." diye cevap verdi.

2 SAAT SÜREN ZİRVENİN ARDINDAN

Barcelona yönetiminin bugün 10 üyesiyle birlikte kulüp binasında Ramon Adell başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda Arda Turan transferine onay çıktı. Yaklaşık 2 saatten fazla süren toplantı sonrası yapılan duyuruda Arda'nın transferi 18 Temmuz tarihinde yapılacak başkanlık seçimini beklemeden transfer edilmesi kararına varıldığı belirtildi.

Yapılan duyuruda ilginç bir madde de yer aldı. Buna göre 18 Temmuz tarihinde Barcelona kulübüne başkanlık edecek kişinin onayının da alınması şartı getirildi ve onaylanmaması halinde Barcelona'nın 20 Temmuz tarihine kadar Arda'yı tekrar Atletico Madrid'e satılması hakkı tanındı.

İki kulüp arasında varılan anlaşma gereği Barcelona, Atletico Madrid'e 34 milyon Euro ödeyecek. Artı gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın çeyrek ya da yarı finale yükselmesi, lig şampiyonluğunu kazanması durumunda da Arda Turan için 7 milyon Euro daha verilecek. Böylece milli futbolcumuzun Atletico Madrid'deki serbest kalma bedeli olan 41 milyon Euro'ya ulaşılmış olacak. Arda Turan Barcelona ile 5 yıllık anlaşma imzaladı.
Konular Spor Haberleri