Aref Ghafour'ı kobra yılanı soktu!

Televizyonda yaptığı sihirbazlık gösterileriyle tanınan Aref Ghafour'ı kobra yılanı soktu. Panzehir iğnesinin yapılması için çok az bir zamanı kalan Aref, Mısır'a gidebilmek için saatlerdir yasal prosedürlerin gerçekleşmesini bekliyor.

Aref Ghafour'ı kobra yılanı soktu!
Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre Türkiye’nin, Acun Ilıcalı’nın programlarında yaptığı sihirbazlık gösterileriyle tanıdığı İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafour’ı, Antalya’da kobra yılanı soktu.

ZAMANLA YARIŞ

Sağ kolunun bileğe yakın kısmından ısırılan Aref’in sağlığına kavuşması, Mısır’da bulunan panzehirin iğneyle 8-12 saat içinde alınmasına bağlı.

AREF İÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREDE

Ancak Mısır’ın Türk vatandaşlarına vize uygulaması nedeniyle havalimanında bekletilen ambulans uçak vize alınamadığı için hareket edemiyor. Dışişleri Bakanlığı’nın tüm girişimlerine rağmen Mısır makamlarından vize almak mümkün olmadı. Aref için zamanla yarışılırken elçilik yetkilileri saat 09.00’dan sonra işlemlerin yapılabileceğini bildirdi.

Birkaç saat içerisinde iğnesi yapılmazsa Aref’in zehirleneceği ve hayatını kaybedebileceği öğrenildi.

“ÖLMEMİ Mİ İSTİYORLAR?”

Antalya’daki bir hastanede müşahede altında tutulan Aref’in asistanı yanından ayrılmıyor.

Sık sık “Bir kaç saatim var. Ölmemi mi istiyorlar? Niçin vize vermiyorlar?” dediği öğrenilen Aref’in durumuyla ilgili ‘acil’ kayıtlı rapor düzenledi. Aref, vize alındığı takdirde Mısır’a bu raporla gidecek.

Bu arada Kahire Büyükelçiliğimiz de Aref için harekete geçti.

HAVAALANINDA KORKU DOLU BEKLEYİŞ

Mısır’da, Türkiye saati ile 10:00’da başlayan mesai nedeniyle Aref’in ekibinin yılan sokması konusunda tecrübeli olan, yakın mesafedeki vizesiz olan ülkeleri araştırdığı öğrenildi.

Zehrin etkisi henüz tam olarak etkisini göstermese de Aref'in ifadesine göre vücutta uyuşmalar başlamış duruma…

Apron Jet Havacılık’tan kiralanan uçak Antalya hava alanında hazır olarak bekliyor. Havacılık şirketi yetkilileri, gece saat 01.30 den beri Aref'e Mısır vizesi alabilmek için gerek Türkiye'de gerekse Mısır'da tüm birimlerle temasa geçerek adeta zamanla yarışırcasına bütün imkanları zorluyorlar.

“YILAN ISIRDIĞINDA YANINDA DEĞİLDİM ANCAK…”

Aref Ghafouri’nin sağlık durumu hakkında bilgi veren asistanı Yana Vinter, şunları söyledi:

“Uçakla Mısır’a gönderilmesini bekliyoruz. Panzehirin Türkiye’ye getirilmesini araştırdık. Fakat uzun zaman aldığı için ne yapabiliriz diye düşündük, biz gitmeye karar verdik. Şu an aynı zamanda vize problemlerinin de çözülmesini bekliyoruz. Kobra kendi yılanı. Kobra ile ne kadar süredir çalıştığını bilmiyorum. Aref’in yaklaşık iki senedir gösterilerinde asistanlığını yapıyorum. Yılanın ısırdığı an yanında değildim ancak gösteri sırasında olmadığını zannediyorum, fakat onu net bilmiyorum. Kendisi ile görüşebiliyorum, durumu şu anda stabil.”

Aref’in kobrayı ne zamandan beri beslediğini bilmediğini söyleyen Yana Vinter, “Yılanla küçük bir gösterisi oluyor. Fazla bir şey yaptırmıyordu. Kutudan çıkartıyordu, geri koyuyordu. O kadar, kobranın başka bir işlevi yoktu. Zorlayacak ya da hayvanı uğraştıracak bir durum yoktu. Hayvanın gayet güzel yaşadığını biliyorum. Sadece görünmesi açısından kullanıyordu. 30 saniye ile 1 dakika arasında bir gösteri yapıyordu” diye konuştu.

Diğer yandan Aref Ghafouri gösteride kullandığı kobra yılanıyla 3 yıl önce çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından “Ölümle hiç bu kadar yakın olmadım” notuyla dün gece paylaşmıştı.

Aref Ghafour'ı kobra yılanı soktu!